Reporters van de week: Nora C. en Ella

Beste mama’s en papa’s,

we hebben heel wat te vertellen over de voorbije week. We hebben veel gedaan maar waren ook wel weinig in ons klasje.

Gisteren gingen we met heel de klas op stap naar het museum in Antwerpen. Het KMSKA. Wat een avontuur om daar te geraken. eerst met de auto’s van onze mama’s en papa’s, dan met de tram en dan nog een heel eind te voet. Toen we daar aankwamen hebben we ons fruitje kunnen eten en even mogen rusten. Even later werden we binnen in het museum verwacht. We gingen het 1e leerjaar eerst naar de moderne meesters. Hier en daar kregen we een opdracht om iets te zoeken op een of ander schilderij, zagen we een been dat uit de muur kwam en zelfs een blote poep die muziek maakte. Gekke dingen hoor!!

Na de boterhammen was het tijd voor de oude meesters. Daar kwamen we binnen in een stille zone. We moesten onze mondjes dus wat meer dicht houden. Maar dat was moeilijk! De grote schilderijen waren wel zeer indrukwekkend. Onze kindjes waren echt wel onder de indruk van die oude werken!

Daarna was het weer tijd om terug te wandelen richting Groenplaats. We stapten flink door en hadden nog tijd om onze koek op te eten. Dan terug de tram op en de auto’s in op weg naar school.

Het was een leuke, maar voor sommigen een vermoeiende dag.

Vandaag waren we weer weg!!! Dit keer gingen we op uitstap naar het bos. We trokken onze laarzen aan, we namen onze rugzak mee en hadden een plasic zakje voor onze bosspullen te verzamelen. Opnieuw deden we beroep op enkele mama’s en papa’s om ons naar de Oude Statie te brengen. We wandelen een beetje in het bos tot we aan het speelbos kwamen. Daar kregen we een opdracht van de juffen: maak een herfstkunstwerk met voorwerpen uit het bos. We gingen snel takken, bladeren, denappels, eikels, … verzamelen om daarna een kunstwerk te maken. De foto’s van elk groepje staan op de website.

We knabbelden ons fruitje op, we wandelden een beetje verder, speelden nog even met de afgevallen blaadjes en wandelen verder tot aan de auto’s.

Wat een drukke week. Uiteraard hebben we ook nog een beetje gewerkt deze week, maar daar vertellen we volgende keer wel wat meer over.

Bedankt voor jullie aandacht en tot volgende keer!

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar terug op de donderdag 29 augustus op de welkomdag tussen 18u en 19u of zeker op

Lees meer»