Weekverslagje

Alweer een weekverslagje uit het 6de leerjaar. We hebben een drukke week achter de rug. In de lessen wiskunde is sprong 9 afgewerkt. Voor Frans zijn we ondertussen bezig aan unité 30 en ons werothema ‘Wat wordt het? ‘ is klaar. De meesten weten ‘wat het wordt’ : de infomomenten in de verschillende scholen werden druk bezocht. Een heel gevarieerde school-en studiekeuze in onze klas. Knap gekozen, helemaal naar jullie eigen talenten. Zo hoort het!

We hebben onze techniekknobbel ook aangewend. Eerst was het even uitzoeken en proberen maar… eureka! Gelukt! De krukassen werken! We koppelden er meteen een beeldles aan en de resultaten staan te pronken op onze stoeftafel in de gang.

Vrijdag was het PePdag. We trokken al heel vroeg met de fiets naar de Grote Markt van Sint-Niklaas waar we met onbekende klasgenoten naar de gekozen werkwinkels gingen. Wat onwennig… een beetje aarzelend. Maar iedereen heeft zich reuze geamuseerd. Toch hoorden we hier en daar : blij dat we nog even op Het Kompas mogen blijven… Schattig en ontroerend toch?

We starten de laatste week voor de paasvakantie: Maandag zwemmen en bib, donderdag toneel en vrijdag 1 april.

Geniet van een zonnig weekend!

Team L6

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»