Weekverslagje

Ja… we zijn het ondertussen al goed gewoon in het 6de leerjaar. We kennen het reilen en zeilen, de specifieke zaken,…Kortom: onze (snel)trein is vertrokken en iedereen is mee op deze onvergetelijke reis.

We hebben ons heel goed voorbereid op de 2de sprongtoets van wiskunde en ook het eerste werothema hebben we ingestudeerd. Dit doen we zeer begeleid volgens de Cornellmethode om dan binnenkort het leren leren hopelijk onder de knie te hebben.

De taallessen staan in het teken van Raveleijn. Heel erg spannend! Regelmatig pikken we ook een aflevering mee van deze fijne serie.

We legden ook de laatste hand aan de poppenkastteksten en we zochten passende achtergronden. Volgende week generale repetitie voor de eigen klas. Dat wordt vast fijn!

Morgen staat er een sportieve dag op het programma. We trekken naar de Clingse bossen voor een oriëntatieloop samen met het 5de leerjaar.

En dan… genieten van een fijn herfstweekend.

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»