Weekverslagje

Ja… we zijn het ondertussen al goed gewoon in het 6de leerjaar. We kennen het reilen en zeilen, de specifieke zaken,…Kortom: onze (snel)trein is vertrokken en iedereen is mee op deze onvergetelijke reis.

We zijn ons goed aan het voorbereiden op de 2de sprongtoets van wiskunde en ook het eerste werothema zijn we aan het instuderen. Dit doen we zeer begeleid volgens de Cornellmethode om dan binnenkort het leren leren hopelijk onder de knie te hebben.

De taallessen staan in het teken van Raveleijn. Heel erg spannend!

We leggen ook de laatste hand aan de poppenkastteksten en we zoeken passende achtergronden. Volgende week generale repetitie voor de eigen klas. Dat wordt vast fijn!

Volgende dinsdag is het onze uitstap naar het bos en Fort Bedmar. Uiteraard hoef je geen boekentas mee te brengen die dag! Vergeten jullie daarna de online toets niet in te vullen?

Nu eerst genieten van een fijn herfstweekend. En…met z’n allen op post zondag voor de Klingse Boscross?? Succes alvast aan de deelnemers!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»