Herfst en feest.

Het is volop herfst en er valt dus veel te oogsten. Een paar weken geleden kregen we lekkere appeltjes uit de tuin van Gené-Fay en Mercedes. Maar om te weten of ze lekker zijn, moesten we toch proeven. Dus sneden we de appels eerst in de helft en dan nog eens in 2. Zo kregen we 4 kwartjes en meteen zijn we al bezig met breuken. Sommigen schilden de appeltjes en andere konden niet wachten en aten de schil mee op. We lieten het ons smaken! Dank u wel mama en papa van Mercedes en Gené-Fay.

En een paar weken later kregen we nog meer herfstlekkers in de klas. De opa van Rowan bracht voor iedereen een pompoen mee. Wij waren er ontzettend blij, want nu kunnen we thuis nog lekker nagenieten van pompoensoep. Of misschien maken we er wel een Halloweengezicht in en zetten we er een kaarsje in. Bedankt opa van Rowan voor de pompoenen.

Vrijdag eindigde de week met een feest, namelijk Zohra’s feest. We trokken in de namiddag naar de Route om naar dat toneel te gaan kijken. ”Yamina is acht jaar en houdt niet van verjaardagsfeestjes. Als haar oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert haar mama Fadila een verrassingsfeest. Maar oma Zohra is helemaal geen feestbeest en het feest wordt dan ook een groot fiasco. Yamina vraagt zich af waarom oma Zohra net als zijzelf niet van feestjes houdt. Samen gaan ze op tocht door de herinneringen van oma Zohra, op zoek naar het antwoord. Herinneringen aan Algerije waar oma Zohra geboren is, aan bomen vol olijven, aan Bakri de ezel en aan de tocht van oma Zohra naar België.

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Carnaval op school!

Woensdag 7 februari… een leuke, feestelijke, muzikale dag op onze school! De gekste, kleurrijkste verkleedkostuums werden gespot! Een lekker chipszakje én dansmuziek, het werd weer

Lees meer»