Bosuitstap 3e & 4e leerjaar

Vorige week was het week van het bos en dan kan een uitstap naar het bos uiteraard niet ontbreken. Het was even spannend of we konden vertrekken, want wat zou het weer voor ons in petto hebben? We hakten de knoop door en wat een geluk want het was lekker zacht weer met af en toe een klein drupje en zelfs de zon kwam piepen. We fietsten naar het Clingse bos ongeveer een 6.5km enkel. Het laatste stukje fietsten we door het bos. Dat was pret verzekerd, voor sommigen althans. Een heel dikke dankjewel aan alle fietsbegeleiders. Zonder jullie zouden we dit niet kunnen doen!

In de Clingse bossen aangekomen zetten we de fietsen op slot en gingen we naar de speelruimte van het bos. Eerst gingen we picknicken, want onze magen knorden al serieus. Na het eten wouden we wat lezen, maar vermits het begon te druppelen, besloten we ons boek veilig op te bergen. We gaven de leerlingen een challenge namelijk, zoek zoveel mogelijk verschillende bladeren en de bijbehorende vruchten. De leerlingen gingen ijverig op zoek en zochten en vonden. Maar tijdens hun zoektocht kwamen ze gekke, grappige stokmannetjes tegen. We presenteren jullie:

We namen afscheid van deze leuke, mooie mannetjes en trokken terug naar onze fiets. Nog heel even herhaalden we onderweg de verschillende lagen in het bos en verzamelden we nog wat blaadjes en toen zat de bosuitstap er jammer genoeg alweer op.

We stonden klaar om te vertrokken toen we plots een probleem hadden, nee geen verloren fietssleutel of lekke band, maar een slot dat niet open wou. Dus gelukkig mochten we een slijpschijf gebruiken en werden de fietsen bevrijdt. Na een moeizame fietstocht met toch enkele valpartijen, kwamen we zonder kleerscheuren toe op school. We zijn alweer wat toffe ervaringen rijker.

Weekverslagje

De laatste week van november is ook alweer voorbij. Wat gaat alles razendsnel vooruit zeg! We leren in de lessen wero nog verder de reclamewereld

Lees meer»

Acties sneeuwschool

Nog een laatste keer promotie maken voor de acties ten voordele van de aankomende sneeuwschool. Alvast bedankt voor jullie moeite!

Lees meer»