Vrijdag 2 februari 2024

Toen we deze morgen wakker werden genoten we met z’n allen van een prachtig uitzicht. Er ligt wel nog wat sneeuw in Bach! Fantastisch gewoon!  

Na een lekker ontbijtje maakten we ons lunchpakket klaar en vertrokken we met de bus naar Elmen. Daar maakten we een klimmetje naar Stablalm met 443 hoogtemeters. Best wel een stevige wandeling. Maar…we deden dit met z’n allen. Knappe wandelaars hier! We speelden daarboven fijn in de sneeuw na onze boterhammetjes. Het begon warempel spontaan te sneeuwen! Al snel was het tijd om de afdaling in zetten.

Toen we terug in ons huisje aankwamen was het douchetijd. Deed dat deugd zeg! We hadden nog tijd voor een half uurtje kamerbezoekjes.

Dan stond een lekkere maaltijd op ons te wachten: een heerlijk soepje, wortelstoemp met kippenhaasjes en voor de veggies/halalleerlingen een groenteburger. Een slagroompuddinkje als dessert kon er ook nog bij!

Dan was het voor de eerste keer diplomauitreiking. We hebben al een sportiefste leerling, een attente leerling, een properste kamer, …

Als avondactiviteit stond de enige echte sneeuwschoolquiz op de agenda. De skiërs, De teletubbies , FC De slimmeriken en De knikkers namen het tegen elkaar op. Heel erg spannend!Wie de winnaars waren? Dat horen jullie bij thuiskomst!

Het was snel stil ten huize Breughel.

Bis morgen!

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»