Donderdag 1 februari 2024

Na een veel te korte nacht stonden we deze morgen met valiezen, veel te grote handbagages en heel veel kriebels in de buik te wachten op de bus. Die was stipt op tijd. We zwaaiden de lieve thuisblijvertjes uit en dan …de bus op. We vatten de busrit aan, zonder betogingen en files!

In Moseltal hielden we een eerste sanitaire stop.Even de beentjes strekken en dan de bus weer op!

De boterhammen, sandwiches, spaghettibordjes, snoepzakjes en heerlijke koekjes gingen vlotjes naar binnen!

Een tweede stop hielden we in Gruibingen.Het was een vlotte rit omdat de chauffeurs elkaar afwisselden en zo arriveerden we om 19.45 uur in Bach. Ons huisje ziet er prachtig uit!

We merkten bij het binnenrijden van het dal heel weinig sneeuw. Ook in ons dorpje is er weinig wit te bespeuren. Maar Jeka speelt hier super op in en onze dagplanning zal er anders uitzien. We gaan nu om de dag een volledige skiën in Warth. Dus evenveel ski-uren en extra tijd op de wandel-en speeldagen! Dat wordt vast en zeker top!

De kamers zijn ruim, basic en bijna volledig ingepalmd. Na het uitpakken kregen we nog een lekkere puree met balletjes in tomatensaus. De halalvariant was kebab en de vegetariërs kregen vegetarische balletjes met gegrilde groenten. Dat smaakte heerlijk!

De eerste bladzijden van ons dagboek vulden we ook al aan.

En dan is het nu … slaaptijd!

Tot morgen!

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»