Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze burgemeester Maaike De Rudder!

We fietsten eerst richting het station van Sint-Niklaas. Omdat we zo’n geoefende fietsers zijn, waren we snel ter plaatse. We zagen op het infobord dat we een trein vroeger dan gepland konden nemen. Eerst checken welk perron we op moesten en ook goed kijken waar onze overstapplaats ging zijn. Dan kwam onze trein er aan. Even rustig genieten van de landschappen onderweg.

Omstreeks 10 uur kwamen we aan in Brussel. Onze burgemeester leidde ons naar onze bestemming. Wat een vriendelijk onthaal ginds.

Er was een fractievergadering bezig waar we even een kijkje mochten nemen. Heel wat bekende gezichten daar aanwezig. We mochten ook eens plaatsnemen op de stoelen.

Daarna aten we ons lunchpakket en dan kregen we een rondleiding doorheen het parlement. Zo brachten we een bezoek aan de koepelzaal, de commissiezalen en het bezoekerscentrum. We bewonderden ook heel wat kunstwerkjes ondertussen.

Op het einde kregen we allemaal een stripverhaal mee naar huis.

Het was een heel fijne en leerrijke dag.

Dankjewel aan Maaike De Rudder en ook aan onze vaste klasbegeleiders Myriam en Etienne.

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar terug op de donderdag 29 augustus op de welkomdag tussen 18u en 19u of zeker op

Lees meer»