Rots en Water les 2

Donderdag stond het 2de lesje Rots en Water op de agenda. We startten uiteraard met de Rots -en Watergroet: we staan sterk (rots) maar zijn ook toegeeflijk (water) . En dit met respect voor elkaar. Daarna oefenden we verder ‘sterke voeten, sterke benen, sterke buik’ : gronden en centreren! Dat ging prima.

We stonden bij het eerste spelletje met zijn allen in een kring. We moesten een aantal hoepels de kring laten rondgaan, iedereen moest er doorkruipen en de handen mochten we niet loslaten. Een knap staaltje van samenwerking zagen we hier.

Daarna kregen we een niet zo eenvoudige opdracht: in groepjes van 4 of 5 leerlingen moest er een mensenconstructie gemaakt worden. Maar…er mochten maar 5 voeten en 6 handen de grond raken. Alle andere lichaamsdelen moesten van de grond zijn. Dit lukte nog niet echt vlotjes… We bespraken daarna in de kring wat er goed ging en waar het fout liep. Communiceren, naar elkaar luisteren, niet de baas willen spelen,… Dit zijn vaardigheden waar we nog groeikansen zien!

Toch weer een aantal classdojopuntjes in de wacht gesleept.

Tot de volgende keer !

Zorgco juf Els

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»