Rots en Water les 2

Donderdag stond het 2de lesje Rots en Water op de agenda. We startten uiteraard met de Rots -en Watergroet: we staan sterk (rots) maar zijn ook toegeeflijk (water) . En dit met respect voor elkaar. Daarna oefenden we verder ‘sterke voeten, sterke benen, sterke buik’ : gronden en centreren! Dat ging prima.

We stonden bij het eerste spelletje met zijn allen in een kring. We moesten een aantal hoepels de kring laten rondgaan, iedereen moest er doorkruipen en de handen mochten we niet loslaten. Een knap staaltje van samenwerking zagen we hier.

Daarna kregen we een niet zo eenvoudige opdracht: in groepjes van 4 of 5 leerlingen moest er een mensenconstructie gemaakt worden. Maar…er mochten maar 5 voeten en 6 handen de grond raken. Alle andere lichaamsdelen moesten van de grond zijn. Dit lukte nog niet echt vlotjes… We bespraken daarna in de kring wat er goed ging en waar het fout liep. Communiceren, naar elkaar luisteren, niet de baas willen spelen,… Dit zijn vaardigheden waar we nog groeikansen zien!

Toch weer een aantal classdojopuntjes in de wacht gesleept.

Tot de volgende keer !

Zorgco juf Els

Weekverslagje

De laatste week van november is ook alweer voorbij. Wat gaat alles razendsnel vooruit zeg! We leren in de lessen wero nog verder de reclamewereld

Lees meer»

Acties sneeuwschool

Nog een laatste keer promotie maken voor de acties ten voordele van de aankomende sneeuwschool. Alvast bedankt voor jullie moeite!

Lees meer»