Rots en Water les 2

Donderdag stond het 2de lesje Rots en Water op de agenda. We startten uiteraard met de Rots -en Watergroet: we staan sterk (rots) maar zijn ook toegeeflijk (water) . En dit met respect voor elkaar. Daarna oefenden we verder ‘sterke voeten, sterke benen, sterke buik’ : gronden en centreren! Dat ging prima.

We stonden bij het eerste spelletje met zijn allen in een kring. We moesten een aantal hoepels de kring laten rondgaan, iedereen moest er doorkruipen en de handen mochten we niet loslaten. Een knap staaltje van samenwerking zagen we hier.

Daarna kregen we een niet zo eenvoudige opdracht: in groepjes van 4 of 5 leerlingen moest er een mensenconstructie gemaakt worden. Maar…er mochten maar 5 voeten en 6 handen de grond raken. Alle andere lichaamsdelen moesten van de grond zijn. Dit lukte nog niet echt vlotjes… We bespraken daarna in de kring wat er goed ging en waar het fout liep. Communiceren, naar elkaar luisteren, niet de baas willen spelen,… Dit zijn vaardigheden waar we nog groeikansen zien!

Toch weer een aantal classdojopuntjes in de wacht gesleept.

Tot de volgende keer !

Zorgco juf Els

Weekverslagje

Alweer eventjes geleden dat jullie iets hoorden vanuit het 6de leerjaar. Toch hebben we niet stilgezeten hoor! Integendeel… We waren vooral in de ban van

Lees meer»

Mega Speelstad!

Vanmorgen vertrokken de Beren van juf Kris, de Vissen van juf Els en de Olifanten van juf Georgina op schoolreis. Samen gingen we de Mega

Lees meer»