Rots en Water les 2

Woensdag stond het 2de lesje Rots en Water op de agenda. We startten uiteraard met de Rots -en Watergroet: we staan sterk (rots) maar zijn ook toegeeflijk (water) . En dit met respect voor elkaar.

Daarna oefenden we verder ‘sterke voeten, sterke benen, sterke buik’ : gronden en centreren! Dat ging prima.

Als eerste activiteit leerden we ‘STOP’ zeggen en dit op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie. Daarna kregen we een niet zo eenvoudige opdracht: in groepjes van 4,5 of 6 leerlingen moest er een mensconstructie gemaakt worden. Maar…er mochten maar 5 voeten en 6 handen de grond raken. Alle andere lichaamsdelen moesten van de grond!

Knap te zien hoe de vierdeklassers samen zochten naar een oplossing. Het thema van de les was dan ook ‘samenwerken’. Missie geslaagd! Dat leverde wel wat puntjes op de classdojo op.

Knap gedaan klas 4! Tot de volgende keer!

Zorgco juf Els

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»