Rots en Water les 2

Woensdag stond het 2de lesje Rots en Water op de agenda. We startten uiteraard met de Rots -en Watergroet: we staan sterk (rots) maar zijn ook toegeeflijk (water) . En dit met respect voor elkaar.

Daarna oefenden we verder ‘sterke voeten, sterke benen, sterke buik’ : gronden en centreren! Dat ging prima.

Als eerste activiteit leerden we ‘STOP’ zeggen en dit op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie. Daarna kregen we een niet zo eenvoudige opdracht: in groepjes van 4,5 of 6 leerlingen moest er een mensconstructie gemaakt worden. Maar…er mochten maar 5 voeten en 6 handen de grond raken. Alle andere lichaamsdelen moesten van de grond!

Knap te zien hoe de vierdeklassers samen zochten naar een oplossing. Het thema van de les was dan ook ‘samenwerken’. Missie geslaagd! Dat leverde wel wat puntjes op de classdojo op.

Knap gedaan klas 4! Tot de volgende keer!

Zorgco juf Els

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»