De fantastische vliegwedstrijd in 3&4

De jeugdboekenmaand staat dit jaar in het teken van sport en spel.  Het programma van het 3e en 4e leerjaar stond deze namiddag in het teken van de jeugdboekenmaand. De leerlingen mochten de fantastische vliegwedstrijd meemaken.  Het werd een heel spannende wedstrijd, met een verrassend einde.  We moesten zelfs even terug naar het begin van het verhaal om te ontdekken waar het precies misliep.

De leerlingen moesten daarna laten zien hoe goed zij een vliegtuig konden vouwen en hoe ver deze vloog.  Enkele leerlingen haalden het maximum, namelijk 13 meter.  Maar zou hun vliegtuig verder vliegen met de nodige armspieroefeningen?  Dat moesten we even onderzoeken, maar jammer maar helaas dat hielp niet echt.   Dus in een informatief boek vonden we verschillende stappenplannen om vliegtuigjes te vouwen, misschien vlogen deze verder.  De leerlingen wisten wat hun te doen stond en gingen aan de slag.  Het ene vliegtuig was al makkelijker dan het andere, maar sport en spel en boeken stonden centraal deze middag. 

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar terug op de donderdag 29 augustus op de welkomdag tussen 18u en 19u of zeker op

Lees meer»