ILC project: Dromen…

If you can dream it, you can do it… (Walt Disney) (sd)

Verandering begint bij dromen…

Dromen kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Waar droom jij van? Waar kan en wil jij het

verschil maken? Welke toekomstdroom heb ik? Dat zijn mooie vragen waarmee onze leerlingen uit het derde leerjaar mee aan de slag zijn gegaan tijdens ons samenwerkingsproject rond ‘dromen’.

Kinderen dromen over hun ervaringen van de dag. In je dromen verwerk je die ervaringen. Soms word je wakker van zo’n droom. Soms weet je niet meer precies wat je hebt gedroomd.

Al eeuwenlang dromen mensen over een betere, een mooiere en fijnere wereld. Een wereld zonder

oorlog, ziekte, honger en ellende. Vanuit de verschillende levensbeschouwingen worden we geïnspireerd om mee te werken aan die betere wereld.

Als afsluiter van ons samenwerkingsproject zijn de leerlingen op een creatieve manier aan de slag gegaan om hun droom op papier te zetten. Met als resultaat heel wat prachtige kunstwerkjes!

6de leerjaar
Els Thiron

Staying alive!

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Smaakroute met LEF

Vrijdag fietsten we doorheen de verschillende deelgemeenten van Sint-Gillis-Waas langs Lokale, Ecologische en Faire bedrijven. Ons avontuur startte bij Oxfam wereldwinkel waar we wat meer

Lees meer»