Zondag 4 februari 2024

Onze wekker ging deze ochtend een beetje vroeger af. Om half 8 stond er een lekker ontbijtje voor ons klaar. We hadden geluk, er waren pistolets. Smullen maar!

Na een lekker ontbijtje, namen we de bus naar Warth. Daar startte onze eerste dag skiën. We maakten kennis met onze 3 skimonitoren : Lea, Robin en Leander. Voor we van start gingen met de les, warmden we onze spieren op met enkele fijne estafettespelletjes. Voilà, helemaal klaar voor onze eerste 2 uurtjes skiles. We kregen heel wat technische tips en oefenden met veel plezier onder een deugddoend zonnetje. Rond 12 uur mochten we even rusten en konden we genieten van ons lunchpakket.

Na het eten van wat krachtvoer konden we er weer tegen aan. Onze skimonitoren stonden ons op te wachten voor het tweede deel van de skiles. De beginnersgroepen mochten voor de eerste keer op het pannenkoekenliftje. Een hele belevenis, maar met vallen en opstaan is iedereen boven geraakt. Joepie! De gevorderde groep nam de stoeltjeslift naar boven en ontdekte daar al verschillende pistes in Warth. Na twee uurtjes zat de skiles erop en mochten we met de bus naar ons huisje.

We namen vlug ons pannenkoekensleetje en gingen al weer op stap.  We zochten een leuke helling op waar we van konden glijden. De leerlingen probeerden enkele hellingen uit en kozen uiteraard de snelste helling. Ook hier zagen we heel wat gelukkige gezichtjes.

Het was alweer tijd om terug naar ons huisje te gaan, waar de kookies op ons aan het wachten waren met lekkere tomatensoep. Nadien kregen we nog patatjes met boontjes en (halal)worst. Er werd ook een vegetarisch alternatief voorzien. We sloten onze maaltijd af met een lekker kommetje rijstpap. Na het lekkere maal douchten we ons en maakten we ons klaar voor de avondactiviteit.

Deze avond stond er een rustige avondactiviteit op de planning. We verklappen hier nog niet veel over, dat zien jullie binnenkort wel in de brievenbus verschijnen. 😊

We kijken alvast uit naar morgen!

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»