Weekverslagje

Na het beluisteren van verhaaltjes vorige week was het deze week tijd voor een feestje : we vierden de verjaardag van Sinterklaas. Het was een fijn digitaal bezoek. Onze zesdeklassers hebben heel goed geholpen. Ze moesten de pakjes naar de klassen helpen brengen. Dankjewel allemaal voor de hulp. Ook een dikke merci aan de Sint en zijn pieten. We kregen als klasgeschenk een Spikeballset. Ook de mooie sneeuwschoolbuff was een sintgeschenkje. Dit jaar voorzien van onze namen, dankzij hulppiet Lina! Knap en handig Lina! Merci!Hieronder een foto van alle zesdeklasserpieten.

Oh ja…. jullie weten toch dat er in het fotoalbum van deze website al heel wat foto’s van onze klas staan? Een kijkje waard!

Er werd tussendoor ook nog wat ‘geleerd’: de diagonalen in vlakke figuren, de kenmerken van vierhoeken, de werkwoorden se laver, se lever en s’habiller, werkwoordvervoegingen in het Nederlands ook. We leerden ook informatie uit een tekst te ordenen. En in de werolessen werkten we rond reclame.

En … we zijn begonnen aan onze nieuwjaarsbrieven. Er zijn al enkele mooie exemplaren gespot! We werken volgende week verder hieraan.

Mogen we blijvende aandacht vragen voor onderstaande zaken:

° elke dag een proper mondmasker ( en een reserve in de boekentas) meegeven

° ouders en grootouders ( kunnen jullie hen daar even op wijzen? ) in de schoolomgeving dragen ook een mondmasker

° handhygiëne blijft enorm belangrijk

° extra dikke kledij dragen want ramen en deuren blijven open staan

° symptomen? Thuisblijven en de school onmiddellijk verwittigen.

Zo… dat was het weer voor deze week! Tot de volgende keer!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»