Weekverslagje

Eventjes geleden dat jullie nog iets hoorden uit het 6de leerjaar. Na een deugddoende herfstvakantie vlogen we er weer in. We werkten in de lessen wiskunde rond soorten hoeken en we herhaalden hoe we de grootte van een hoek moesten meten. Dat zat even ver weg… maar na wat inoefenen lukte het weer vlotjes. Ook de negenproef gaat prima. Bij Frans zijn we beland bij de eerste herhalingsbundel. Voor taal zitten we ondertussen in thema 3 en ook bij wero is dat zo.

De 2de reeks van de Whizzkids … even doorbijten maar we zijn er bijna door.

Deze week stond er ook een lesje ‘Rots en Water ‘ in onze agenda. Dit zijn psycho-fysieke sociale vaardigheidstrainingen waar we bewegend leren om weerbaar te worden, om meer zelfvertrouwen te krijgen. We leren op een fijne manier onze grenzen te stellen. Weer een stapje verder om de wereld van de volwassenen te betreden!

Vandaag hadden we generale repetitie van onze poppenkastvoorstelling. Knappe verhaallijnen, mooie achtergronden, volleerde poppenkastspelers. Klasse!

Maandag is er bibbezoek en gaan we zwemmen. Vergeten jullie de sneeuwschoolactie niet? Dankjewel!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»