Twee weekverslagjes in één!

Wat vliegen de weken vooruit zeg. We zijn dan ook wel heel erg actief bezig geweest hé.

Vorige week donderdag stond er een bezoek aan Broederschool Stekene op onze agenda. We reden uiteraard het traject met de fiets. Dat ging echt bijzonder vlotjes, zelfs met wind tegen! We proefden van een lesje ICT, Engels, Techniek en Sport. Best wel leuk.

Vrijdag 15 maart organiseerden we een interculturele 100-dagenbeurs. Reeds voor de bel stonden onze 6de klassers al aan het schoolhek gepakt en gezakt met wafelijzers, kookpotten, pollepels, spatels en heel veel ingrediënten. We zagen echt kunst-en vliegwerk van onze keukenpieten. Iedereen toverde een heerlijk gerechtje uit de mouwen. Terwijl alles afkoelde of in de oven werd gebakken, installeerden de zesdeklassers hun landenstandje. Echt knap hoe ze dat deden. Ook de grootouders, die in de namiddag een bezoekje brachten aan onze beurs, stonden versteld. Missie meer dan geslaagd!

Deze week alweer een drukke week. Dinsdagnamiddag hadden we een leeruitstap door onze gemeente. We gingen op zoek naar “erfgoed” want dat is ons volgend projectje dan alweer: een vlog maken over erfgoed uit Sint-Gillis-Waas.

Donderdag 21 maart haalden we de fiets alweer van stal. Deze keer trokken we naar de Da Vincischolen in Sint-Niklaas. Alweer een leerrijke dag en … een stapje dichter bij het middelbaar! Fietsvaardigheid : toppie!

Vandaag, vrijdag 22 maart, was het PePdag. Nog wat vroeger opstaan… om tegen 7.40 uur naar de Grote Markt in Sint-Niklaas te vertrekken. Uiteraard weerom met de fiets! We worden echte Flandriens, bijna klaar voor de Ronde van Vlaanderen! Het was een leuke dag. De verhalen en ervaringen horen jullie straks zeker en vast van jullie toffe maar zeer vermoeide zesdeklasser. Tijd om even uit te blazen in het weekend.

Nog even dit: maandag is het zwemmen (zwemzak niet vergeten) en dinsdag gaan we naar de bib (bibboeken niet vergeten) .

Langs deze weg willen we onze vaste fietsbegeleiders Myriam, Etienne,Raoul en Ignace bedanken. Alles verliep alweer op wieltjes met jullie er bij! Dankjewel!

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar terug op de donderdag 29 augustus op de welkomdag tussen 18u en 19u of zeker op

Lees meer»