Tuinieren in 3

In het derde leerjaar stond in de namiddag een middagje tuinieren op de planning.  Dit in functie van ons thema van wero.  En wat is er nu beter dan in een boekje te kijken hoe alles groeit?  Natuurlijk het zelf doen.  Het was nog even bang afwachten: ‘Waren de goden ons gunstig gezind  of niet?’, maar dat waren ze.  Het bleef over en de zon kwam zelfs voorzichtig piepen.  

Met de hulp van enkele grootouders gingen we in 6 groepen aan de slag in de tuin.  Van de grootouders leerden we het materiaal juist hanteren, maar ook de benaming en functie van het materiaal leerden we.  We leerden planten met een pootijzer.  We zaaiden en verplanten erop los.    Er werd pastinaak, radijzen, spinazie, wortels, sluimerwten .. buiten gezaaid.  En binnen zaaiden we komkommer, tomaat, courgette, bloemen, ….  En de kippen kregen daarbij een lekkere onkruid maaltijd voorgeschoteld.    Rond de fruitstruiken deden we het gras weg en we gaven ze wat grondverbeteraar.  Zo kunnen ze lekker groeien en ons hopelijk lekkere bessen geven.  We planten zelfs een appelboom.  We schoven door zodat we alles konden doen en ervaren. 

We zijn de grootouders die ons kwamen helpen, heel dankbaar, dankzij jullie werd dit echt een heel fijne en zeer leerrijke middag.  Waarbij de leerlingen ook echt dingen konden ervaren.  Dikke dank u wel aan onze groene vingers!

Meer foto’s zijn te bewonderen in het fotoalbum en we houden jullie op de hoogte van onze evoluties in onze tuin.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»