Reporter van de week: Tuur en Olivia

Dag iedereen,

het is veeeeeel te lang geleden dat we nog eens een artikel gemaakt hebben met de reporters van de week. Zelfs de foto van onze reporters is niet meer up to date… Tuur zijn arm is al uit de gips!!

In elk geval hebben we de afgelopen weken echt al heel veel fijne dingen gedaan. De foto’s kunnen elk moment op de website verschijnen, zodat iedereen wat kan mee genieten.

Wat hebben we de laatste weken gedaan?

  • Uiteraard weer veel gelezen. We kunnen aan ons magneetbord in de klas zien dat we bijna alle leesletters kennen. En we kunnen ze ook allemaal netjes schrijven. We hebben dus niet stil gezeten..
  • Tijdens de rekenlessen zaten we ook niet stil. We oefenen nu volop aan + en – oefeningen tot aan de 7 en leren ook onze splitsingen steeds vlotter kennen. Elke dag hierop oefenen is heel belangrijk.
  • De wero-lessen gaan nog heel even over het thema van de sint. Dat zal deze week klaar zijn.
  • We maakten nog een fijne uitstap naar het huis van de sint, samen met de kinderen van de olifantenklas.
  • Iedereen zal alvast gehoord hebben dat we nieuw leven in onze klas hebben. Neen, geen nieuw kindje, maar wel 4 konijntjes. De papa van Olivia is al eens komen kijken of we jongens of meisjes konijntjes hebben en het bleken er van elk 2 te zijn. De jongens heten Thomas en Leo en de meisjes kregen de naam Anabel en Roos.
  • Leren doen we heel veel in de klas, maar gelukkig hebben we het niet altijd door. De juffen laten ons soms spelend leren door allerlei leuke activiteiten te voorzien in een hoekenwerk.
  • Toen het voorleesweek was, had onze juf het fijne idee om enkele grootouders en enkele anderstalige ouders te laten langskomen om voor te lezen. Zo konden we eens horen welke taal sommige van onze kindjes thuis spreken. Wat was dat fijn!! Ook de grootouders hebben het super gedaan. Ook dat was super gezellig.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van al onze activiteiten.

De rest van de foto’s kan je bewonderen op de website.

Tot de volgende keer!

Tuur en Olivia

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»