Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn met onze zesdeklassers al zeker in veilige handen want zij kregen vandaag een reanimatieopleiding. Ze leerden hoe ze een slachtoffer kunnen reanimeren door hartmassage uit te voeren. Ook de werking van een AED toestel werd voorgesteld en de heimlichgreep mochten ze proberen uit te oefenen. Jullie lezen het : een heel praktische maar vooral leerrijke sessie.( Hieronder de filmpjes/foto’s in fotoalbum)

De overlevingskans na een hartstilstand is in België slechts 8%. 10 000 Belgen krijgen per jaar een hartstilstand. Dat zijn 30 personen per dag. Nochtans kunnen de overlevingskansen worden verhoogd als er snel en correct wordt gehandeld. Het is dus van levensbelang dat iedereen leert reanimeren. Jullie ook?!

Weekverslagje

De laatste week van november is ook alweer voorbij. Wat gaat alles razendsnel vooruit zeg! We leren in de lessen wero nog verder de reclamewereld

Lees meer»

Acties sneeuwschool

Nog een laatste keer promotie maken voor de acties ten voordele van de aankomende sneeuwschool. Alvast bedankt voor jullie moeite!

Lees meer»