Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn met onze zesdeklassers al zeker in veilige handen want zij kregen vandaag een reanimatieopleiding. Ze leerden hoe ze een slachtoffer kunnen reanimeren door hartmassage uit te voeren. Ook de werking van een AED toestel werd voorgesteld en de heimlichgreep mochten ze proberen uit te oefenen. Jullie lezen het : een heel praktische maar vooral leerrijke sessie.( Hieronder de filmpjes/foto’s in fotoalbum)

De overlevingskans na een hartstilstand is in België slechts 8%. 10 000 Belgen krijgen per jaar een hartstilstand. Dat zijn 30 personen per dag. Nochtans kunnen de overlevingskansen worden verhoogd als er snel en correct wordt gehandeld. Het is dus van levensbelang dat iedereen leert reanimeren. Jullie ook?!

Poëzieweek …

Vrienden Als je in mijn arm knijpt op het juiste moment… Als je zegt wat ik net wil gaan zeggen. Als je zwijgt over wat

Lees meer»

Gsm inzamelactie

De inzameldoos voor oude GSM’s is gearriveerd en is te vinden ter hoogte van de leraarskamer. We hebben nog tot 3 februari om in te

Lees meer»