Project ‘Samen anders zijn’

Vandaag hadden we bezoek in onze klas. In ons thema van wero leerden we over mensen die anders zijn en een mentale of fysische beperking hebben. Ook over bejaarde mensen en de hulpmiddelen die zij nodig hebben. Omdat de meeste leerlingen niet echt weten wat een mentale beperking is, nodigden we de mensen van ‘De Bron’ van Beveren uit. De mensen uit ‘De Bron’ zijn mensen met een mentale beperking die er verblijven in een home of dagcentrum.

Wij verwelkomden vandaag de begeleiders Tina en Maité en groep 5: met Antoon, Glenn, Roger, Jessie, Ritchie en Dwigt. De leeftijd varieerde van 55 tot 23 jaar. Hartelijk dank om ons vandaag te komen bezoeken. Eerst ondervonden we dat sommigen moeilijker praten of hun leeftijd niet wisten. Daarna speelden we samen Chinese voetbal en ik moet onze leerlingen een heel grote pluim geven! Zij hielden rekening met de gasten van groep 5, lieten hun veel aan de beurt komen en gingen er op een heel mooie manier mee om. Knap gedaan hoor!

Er bleef nog tijd over om samen te stoepkrijten en te voetballen. Ook hier hielpen we de gasten van groep 5. Toen de speeltijd aanbrak knabbelden we samen met de gasten. De gasten en onze leerlingen genoten er echt heel erg van! Een mooi samenwerkingsproject!

Weekverslagje

De laatste week van november is ook alweer voorbij. Wat gaat alles razendsnel vooruit zeg! We leren in de lessen wero nog verder de reclamewereld

Lees meer»

Acties sneeuwschool

Nog een laatste keer promotie maken voor de acties ten voordele van de aankomende sneeuwschool. Alvast bedankt voor jullie moeite!

Lees meer»