ILC project: ‘Wereldvliegers’

In het kader van ons samenwerkingsproject ‘Wereldvliegers’ maken de leerlingen van het vijfde leerjaar kennis met de 5 wereldgodsdiensten en het Vrijzinnig Humanisme. Door dit project ervaren onze leerlingen de gelijkenissen en verschillen tussen de verschillende levensbeschouwingen. Interlevensbeschouwelijke dialoog is geen dialoog over verschillen en gelijkenissen. Het is vanuit het verschil op zoek gaan naar datgene wat verbindend is. Naar aanleiding van dit project bezochten we in Sint-Gillis de kerk Sint-Egidiuskerk en in Sint-Niklaas het Huis Van De Mens en de moskee Al-Houda. Onze leerlingen kregen uitleg omtrent de levensbeschouwing, de structuur en de functies van de levensbeschouwelijke ruimtes. Het was een zeer fijne en leerrijke ervaring voor onze leerlingen. 

Als afsluiter van ons samenwerkingsproject hebben de leerlingen het spel ‘De wereldvliegers’ gespeeld. Met dit spel kregen de leerlingen inzicht in de gelijkenissen en verschillen. En het maakte hen ook wegwijs in de diverse en multiculturele samenleving, waarin we de dag van vandaag in leven.  

Hierbij delen we een aantal ervaringen van ons jonge maar kritische leerlingen: 

Leerzaam, cool, gezellig, interessant en de moeite. (Francis)

De moskee was heel mooi en interessant en het eten was lekker. Het Huis van de Mens was een leuke ervaring. De kerk was interessant. (Mona-Lisa)

Ik vond het heel leuk. Ik vond het leuk omdat we zagen wat andere levensbeschouwingen doen en we hebben er veel geleerd. Het was speciaal. (Lauren)

Het was super om wat meer te weten over hoe andere mensen leven en waarin ze geloven. (Chloë)

Ik vond de moskee cool en om te zien hoe moslims een wassing doen en hoe ze bidden. Het was interessant. Ik vond het heel leuk. (Olivia)

Het Huis van de Mens
Moskee Al-Houda
Sint-Egidiuskerk

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Proficiat!

We willen alle vormelingen van onze klas een heel fijne dag toewensen. Proficiat aan jullie allemaal! Juf Sofie en juf Els

Lees meer»

Veel plezier!

We willen graag al onze Moslimleerlingen een fijn Suikerfeest toewensen. Maak er een toffe tijd van! Juf Sofie en juf Els

Lees meer»