Een dagje in 3

Even een verslag van een toch wel drukke, leuke dag in het derde leerjaar.

We startten de dag met LBV, steeds fijn om even in kleine groepjes bij de juffen te werken. Daarna vlogen we erin met de dagstarters. De klokken kennen we nu tot op 5 minuten nauwkeurig analoog en digitaal. Maar vanaf volgende week leren we tot op 1 minuut nauwkeurig, dat wordt nog spannend! Ondertussen zitten we ook weer in de helft van de wiskundelessen van het derde leerjaar. We leerden al cijferend optellen en de rest volgt zeer snel.

Na al dat zwoegen en zweten in het werkboek, was het tijd om te genieten van een lekker tasje soep. Dit was in het kader van: ‘Ik trek het me aan’. En de ouderraad voorzag ons van een overheerlijke, verse wortel/pompoensoep. Een dikke dankjewel hiervoor.

Na de middag maakten we ze een transportmiddel en dit in teken van het thema van wero: ‘Te land, ter zee en in de lucht’. De opdracht luidde: ‘Maak een transportmiddel die een brief kan brengen van de klas naar juf Winny haar bureau.’ De leerlingen waren vrij in het ontwerp. Ze maakten eerst een schets, overlegden en verdeelden de taken. Sommigen moesten nog wat bijsturen. Er werden hier en daar ook handige opa’s, mama’s, … ingeschakeld. Dus langs deze weg wil ik deze mensen ook bedanken. Vandaag volgde de montage en de uitwerking en alle transportmiddelen reden tot aan juf Winny. Sommige reden over rails, sommige zelfstandig en af en toe wel wat tollend, andere moesten manueel geduwd of getrokken worden. Sommige werden zelf aangekondigd door middel van een walkie-talkie. Dus aan creativiteit was er zeker geen gebrek. Er moest af en toe wel wat bijgestuurd worden, maar dat deden ze prima.

Meer foto’s in het album.

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Carnaval op school!

Woensdag 7 februari… een leuke, feestelijke, muzikale dag op onze school! De gekste, kleurrijkste verkleedkostuums werden gespot! Een lekker chipszakje én dansmuziek, het werd weer

Lees meer»