De Verbeke Foundation

Kleuters en Eerste leerjaar op klasuitstap naar de Verbeke Foundation

In het kader van het thema ‘kunst’ maakten de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar een inspirerende klasuitstap naar de Verbeke Foundation in Kemzeke.

Hoewel de zon niet van de partij was, liet dit de sfeer niet drukken. De kleine regenbui was voorbij nog voordat we konden schuilen. Met een flinke dosis enthousiasme begonnen we aan een ontdekkingsreis door het museum en de omliggende natuur, waar kunstwerken naadloos in het landschap geïntegreerd zijn.

De Verbeke Foundation staat bekend om zijn uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst, evenals bijzondere installaties en objecten. De kinderen waren vooral onder de indruk van de grote sculpturen en de innovatieve multimedia-installaties. Het was een lust voor het oog en een ware ontdekkingstocht voor onze leerlingen, die waar het maar mogelijk was, de kunstwerken inkropen. De kinderen genoten van de natuurlijke omgeving, renden door het gras en ontdekten de kleine paadjes tussen de bomen. Het was een perfecte balans tussen leren en spelen, waardoor we op een ontspannen manier konden kennismaken met kunst.

Als eerste brachten we een bezoek aan de tuin van de foundation, daarna aan de binnenruimtes waar diverse kunstwerken tentoongesteld stonden. Onder andere de bijzondere tentoonstelling ‘850 Dieren Kijken Ons Aan’. Deze expo maakt deel uit van het werk ‘The Accused’ van kunstenaar Mark Dion, waarin hij op provocerende wijze onze relatie met de natuur onderzoekt. De kinderen stonden oog in oog met een fascinerende verzameling van 850 opgezette dieren, van kleine vogels tot grote zoogdieren. Het was een unieke ervaring die de kinderen zowel verwonderde als aanzette tot nadenken.

De klasuitstap naar de Verbeke Foundation in Kemzeke was heel fijn. Door de combinatie van kunst en natuur werd hun interesse gewekt. Het was een dag vol nieuwe indrukken, creativiteit en plezier – een perfecte start voor onze verdere reis in het ontdekken van kunst en cultuur.

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»