Weekverslagje

We startten de week met ons traditionele weekverslagje. Weer heel wat sportieve, leuke verhalen vertelden we aan elkaar. We werkten in de lessen wiskunde rond gemiddelde en mediaan en ook de negenproef voor cijferend delen hebben we bijna onder de knie. De lessen taal staan volledig in het teken van ‘de krant’ . We onderscheiden een feit van een mening, kijken welke soorten berichten er in een krant staan,…Ook zelf een artikeltje schrijven hoort er bij.

Er kwam een medewerker van het CLB de structuur van het secundair onderwijs uit de doeken doen. We gaan daarmee verder aan de slag vanaf nu. Want tegen eind maart zal iedereen een schoolkeuze moeten maken…het gaat snel!

We schakelden vrijdag dan plots over op afstandsonderwijs. Maar…alsof we nooit anders deden ging dat allemaal supervlot. Een pluim aan onze ganse klas en hun ouders! Het zesde leerjaar online, het is eens iets anders… Ook maandag en dinsdag verwachten we iedereen terug voor de camera. Maar nu…genieten van een welverdiend weekend! Tot maandag!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»