Brievenbussen gesignaleerd

Omdat de leerlingen in 3 soms wel wat nood hebben om hun verhaal of gevoelens eens kwijt te kunnen, introduceerde ik vrijdag in de klas dat ik een brievenbus zou maken. Zo konden ze dan hun verhaal op een briefje schrijven en posten in de brievenbus. Spontaan vroegen enkele leerlingen: ‘Juf mogen wij een brievenbus maken?’ En zo kreeg ik deze ochtend reeds 2 heel mooie brievenbussen in de klas.

Omdat Ferre zijn brievenbus op slot kan, wordt dit het inkomend briefverkeer naar mij, de juf. Wanneer ik een briefje terug schrijf, stop ik dit in de brievenbus van Febe. Zo hebben we een intern communicatiekanaal.

Eentje Van Ferre die deze zelf onder het toeziend oog van zijn papa heeft gemaakt. En eentje van Febe, die die samen met moeke maakte. Hartelijk dank Febe en Ferre het zijn mooie brievenbussen die hopelijk goed gebruikt gaan worden.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»