Bosuitstap 3e en 4e leerjaar

Om 12uur was het eindelijk onze beurt om naar het bos te gaan. De zon was van de partij en ook onze fietsbegeleiders stonden paraat. Dus sprongen we op onze fiets en vertrokken we naar de bossen. We reden ter hoogte van de Zavelstraat de bossen in en picknickten eerst. Want onze magen knorden al serieus.

Na de picknick was het tijd voor een rustmoment. We namen allemaal ons meegebracht boek en nestelden ons op een gezellige plaats en lazen een kwartiertje. Want ook in het bos kunnen wij aan kwartierlezen doen.

De buizerd gaf het startsein om te vertrekken op wandeltocht. Vandaag gingen we op paddenstoelenjacht. Juf Katrien was vorige week op prospectie geweest en had enkele paddenstoelen gefotografeerd en die moesten wij nu zoeken. We ontdekten met een spiegel dat er plaatjeszwammen, buisjeszwammen en stuifzwammen zijn. Er zijn verschillende groepen die de 6 paddenstoelen terugvonden.

Verder keken we ook eens aandachtig naar de lagen van het bos en leerden we over de windstreken. Het was jammer genoeg alweer tijd om naar huis te gaan. We sprongen terug de fiets op. Wij willen onze fietsbegeleiding bedanken, zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen.

Maandag meer foto’s in het fotoalbum.

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar terug op de donderdag 29 augustus op de welkomdag tussen 18u en 19u of zeker op

Lees meer»