Bezoek aan ‘het huis van de evolutie’

Vandaag bezochten we met het derde leerjaar ‘het huis van de evolutie’ op onze gemeente.  Dit is een private collectie van Luc Van Gysel.  Luc is een paleontoloog, die al meer dan 50 jaar op zoek gaat naar fossielen om deze te onderzoeken in wetenschappelijk belang.  Hij is ook de ‘papoe’ van Ine uit onze klas. Papoe is Grieks voor opa.

Wij gingen na de bieb meteen naar daar.  Wij waren meteen overweldigd door alle fossielen die er aanwezig waren. En dat was enkel bij het doorlopen naar het zaaltje, waar wij ons fruit konden opeten.  Want het weer was te wisselvallig om dit buiten te doen. 

Na het fruit kregen we wat meer uitleg over onze aarde.  En gingen we op ontdekkingstocht tussen de fossielen. We kregen heel veel informatie mee:
* Wist je dat die al 4,8miljard jaar bestond en dat ons sterrenstelsel nog veel ouder is? 
* Wist je dat de vogels de enige dieren zijn die nog verwantschap hebben met de dinosaurussen.
* Wist je dat de haai steeds nieuwe tanden krijgt?
* Wist je dat de pissebedden familie zijn van de krabben en kreeften?
* Wist je dat je pissebedden kan opeten?
* Wist je dat de neushoorns vroeger wolharig waren?
* ….

We werden overspoeld met materiaal, info en mopjes.  Kortom iedereen leerde wat bij en ik vermoed dat de verhalen wel volgen vanavond. Ze kregen alvast een haaientand mee als aandenken.

Dank u wel Luc voor de hartelijk ontvangst.

Meer foto’s in het fotoalbum.

Weekverslagje

De laatste week van november is ook alweer voorbij. Wat gaat alles razendsnel vooruit zeg! We leren in de lessen wero nog verder de reclamewereld

Lees meer»

Acties sneeuwschool

Nog een laatste keer promotie maken voor de acties ten voordele van de aankomende sneeuwschool. Alvast bedankt voor jullie moeite!

Lees meer»