Weekverslagje

Na een heel erg fijne sneeuwschool en een deugddoende vakantie zijn we er maandag weer ingevlogen. De lessen wiskunde waren zeer afwisselend: van cijferend delen, ongelijke verdelingen, gemiddelde en mediaan, negatieve getallen tot ruimtefiguren. Heel wat boeiende lessen dus! In de lessen taal werkten we domeinoverschreidend. We leerden digitale mindmaps te maken. Dit kunnen we echt heel goed gebruiken om te leren en te studeren.

Afkortingen en hoofdletters herhaalden we in de lesjes spelling. En voor Frans is unité 28 ook alweer klaar.

Woensdag was het de allereerste keer meter-en peterlezen. (foto’s in het fotoalbum) Wat gaat het toch vlug hé… 5 jaar geleden lazen deze zesdeklassers op dit moment hun allereerste boekje en nu zijn ze zelf de leesbegeleiders. Top gewoon!

In de lessen muvo zijn we volop aan het voorbereiden voor onze 100 dagen activiteit. Hopelijk hebben de oma’s en opa’s al zin om volgende week even langs te komen? De dresscode: pyjama. Want het is op 10 maart de jaarlijkse pyjamadag!

Dinsdag gaan we in de voormiddag naar een voorstelling van Guy Verlinde in GC De Route. Vergeet het fluohesje niet!

Jullie lezen het: er staat opnieuw een toffe week op GBS Het Kompas te wachten.

Tot de volgende keer!

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Carnaval op school!

Woensdag 7 februari… een leuke, feestelijke, muzikale dag op onze school! De gekste, kleurrijkste verkleedkostuums werden gespot! Een lekker chipszakje én dansmuziek, het werd weer

Lees meer»