Weekverslagje

Even een verslagje van een fijne week in de 6de klas. Maandag weer een zwembeurt en we gingen ook met z’n allen naar de bib voor de eerste keer. Draag zorg voor dit materiaal en breng het de volgende bib-beurt mee naar de klas! Op dinsdag een toets Frans met al een aardig stukje mondelinge interactie. Nog steeds werken we in de taallessen rond Raveleijn en bij wero komt het thema ‘Pak je koffers’ aan bod. Ook zijn we bezig aan de eerste vragenreeks van Whizzkids. Woensdag startten we de dag met een ontbijt op school. Dankjewel aan de ouderraad en de helpende handen! Het was heel gezellig en lekker.

Vandaag ( vrijdag) trokken we naar de Klingse bossen voor een oriëntatieloop. Gewapend met een kompas en een kaart brachten we samen de opdrachtjes tot een goed einde. Voordat we naar ginds fietsten, nog even ons uitleven op het springkasteel dat op school stond voor de ‘Dag van de jeugdbeweging’.

Dankjewel aan onze fietsbegeleiders Johan, Etienne, Ignace, Myriam, Hugo en Raoul.

En…nog groot nieuws! Onze poppenkast gemaakt door enkele technische knobbels en handige harry’s uit onze klas is klaar. Hieronder de foto’s! Nogmaals dankjewel aan alle leerlingen en alle (groot)ouders die hieraan hebben meegeholpen. Echt top!

Zo, dat was het voor deze week. Volgende week alweer de laatste week voor de vakantie. Er staan wel wat toetsen gepland maar we spraken af: nog even doorbijten en dan is de vakantieweek echt vakantie. Geen taken of lessen dan!

Tot op het oudercontact!

Team L6

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»