Weekverslagje

We kijken weer terug op een fijne week. Tijdens de kringgesprekken vertelden de meesten honderduit over hun vrijetijdsbestedingen en hun hobby’s. Leuk te horen dat er zoveel sportieve en creatieve zesdeklassers zijn! Maar dat ze ook kunnen rekenen, spreken,schrijven en goed luisteren hebben we ook al getest! We zijn een toffe bende! Zeker weten.

De herhalingsweken zitten er op. Zowel voor wiskunde als voor Frans plannen we volgende week een eerste toets. Een beetje spannend. Maar… we zien echt heel knappe voorbereidingen passeren. De Classdojo draait op volle toeren!

Vrijdag hadden we een beweegknappe dag op het programma staan. ’s Morgens eerst de spieren wat losmaken: Turnjuf Joke leerde het Strapdansje aan. Daarna sprongen we de fiets op. Wat leuk dat er zoveel helmen te zien waren! Toppers!

We reden richting Moerbeke. Eerst was het nog niet zo duidelijk : Moerbeke … daar woont Abdul toch? Gaan we die bezoeken juffen? Het is wel school hé… dat kan niet. Toch wel! De juffen hadden stiekem afgesproken met de leerkracht van Abdul. Het was een blij weerzien! We mochten ginds nog wat spelen en onze koek opeten en daarna konden we de terugtocht aanvatten. Een mooie rit van 30 kilometer in totaal. Onderweg ook nog wat dieren gespot: paarden,ezels, koeien en … kalkoenen!

Iedereen al zeker met glans geslaagd voor de eerste fietsproef van dit schooljaar! Knap!

Langs deze weg een dikke merci aan Myriam, Etienne en de opa van Finn. Jullie zijn ook geslaagd als fietsbegeleiders!

We wensen iedereen een fijn weekend en tot maandag!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»