Weekverslagje

Amai… dat was even wennen maandag… Na een fijne sneeuwschool en een toffe vakantie weer op de schoolbanken. We startten met een kort wandelingetje naar de bib. Daarna gingen we op ontdekking in de workshops van de PePdag. Voor elk wat wils daar. Dat wordt vast fijn op 25 maart.

De werolessen staan volledig in het teken van de studiekeuzes. De meesten zijn er bijna uit!

We gingen voor de eerste keer meter-en peterlezen. ( foto’s in het fotoalbum) Schattig om de kleinsten en de grootsten van onze school samen te zien lezen! Het Kompas, een school vol verhalen!

We leerden ook mindmaps maken en verder stonden boeken centraal want ja… de jeugdboekenmaand ging van start. Schurken en helden… een tof thema. De zesdeklassers maakten al kennis met een aantal helden uit het non-fictie boek ’50 helden die de wereld mooier maakten’. Rond het fictieboek ‘Gangsterschool’ werken we nu verder in de lessen taal, wero, muvo,… Alweer een tof project dus.

Maandag is het zwemmen, dus zwemzak niet vergeten. En dinsdag gaan we op uitstap met de fiets.

Prettig weekend!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»