Sneeuwklassen: donderdag 16 februari 2023

Ja… mooie liedjes duren niet lang… Vorige week zaten we nog op de bus met de neus richting Oostenrijk en nu staan we al bijna gepakt en gezakt klaar om naar huis te vertrekken. De valiezen pakken was een hele klus. Volgens de juffen hebben de meesten veel meer bij dan bij het vertrek…

Tegen 8 uur zat iedereen gezellig aan de ontbijttafel. Pistoletjes met choco, confituur, kaas, hesp of worst. Dat smaakte heerlijk. We maakten ook een lunchpakket want we trokken op dagtocht naar Stablalm. Eerst even een stukje met de bus en dan wandelden we meer dan 2 uur bergop. Goed voor 457 hoogtemeters! Best wel pittig maar… we deden het met z’n allen! Topwandelaars.

Toen we boven waren, hebben we eerst een lekkere almdudler, spezi of cola gedronken en we aten onze boterhammetjes op. Daarna maakten we knappe sneeuwsculpturen. We genoten ook van het prachtige uitzicht met het zonnetje er bij. De laatste frisse berglucht inademen op een gezellig terrasje. Zalig!

Na deze laatste sportieve dag was een verkwikkende douche meer dan welkom. Dan weer de beentjes onder tafel voor een lichte maaltijd. En dan is het nu wachten op de bus.

Dit is dus ons laatste verslagje. We willen graag enkele mensen bedanken.

Eerst en vooral de keitoffe leerlingen die super flink en aangenaam waren. Dankjewel.

Dan ook dankjewel aan de mama’s en papa’s die een briefje meegaven voor hun pagadder en/of voor de juffen 😉 Het deed hen echt wel deugd hoor. Bedankt!

Dan de ouderraad : dankjewel voor de mutsen en het leuke kaartje met de snoepjes.

Dankjewel aan de juffen en de meester die vanuit GBS Het Kompas aan ons dachten. Merci ook aan hen die aan de sneeuwschooljuffen een leuk sms’je stuurden. Ook heel fijn dat jullie onze speelplaatstoezichten overnamen.

Dankjewel aan de petekindjes en de andere kompassers die ons een briefje stuurden.

Dankjewel aan de kookouders voor het lekkere eten. De broeksriemen zullen een gaatje meer nodig hebben!

Zeker en vast ook merci aan allen die wijn en/of truffels/chocolaatjes hebben ge(ver)kocht. Met de klasgroep op sneeuwschool gaan is de max!

Kortom : Dank u aan iedereen die de sneeuwschool 2023 onvergetelijk heeft gemaakt.

Juf Joke, juf Sofie, juf Winny en juf Els

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»