Reporters van de week: Shawn en Seppe

Dag mama’s en papa’s,

we zijn weer druk bezig geweest de voorbije week.

Vorige vrijdag kregen we een nieuwe klasgenoot: Jalal.

Het was ook strapdag die dag. Iedereen had een fiets of een step meegebracht. Ook onze emmer en spons waren voorzien, zodat we een heuse fiets-wash konden houden op onze speelplaats. Ook de olifantjes kwamen hun fietsen hier poetsen. (de foto’s zullen te zien zijn op de website). Na het poetsen was het tijd om wat te fietsen. Om het een beetje moeilijker te maken ging ons parcours over het gras. Op het einde mochten we zelfs achter juf Julie rijden en gingen we helemaal rond de speelplaats over het gras. Er zat zelfs een heuse berg in. Dat was wel wat stampen voor sommige leerlingen.

Natuurlijk moet er ook nog wat gewerkt worden.

We leerden weer wat nieuwe letters lezen en schrijven: de e en de v. Onze kern is afgewerkt en volgende week gaan we nog eens tonen hoe goed we al kunnen lezen.

Ook de rekenlessen gaan goed vooruit. We maakten kennis met Wibbel. Samen met wibbel gaan we in het donkere woud op zoek naar de verdwenen cijfers. Intussen hebben we 1, 2, 3 en 4 al teruggevonden. We oefen dan ook om die cijfers juist te schrijven.

Tijdens de werolessen zijn we ook gestart met een nieuw thema. Ons nieuw thema gaat over ‘de boomhut’. Volgende keer vertellen we er wat meer over.

Vandaag is het ook onze knutseldag. We luisterden naar een verhaal van Roald Dahl, kregen daarna de opdracht om een blad helemaal in te kleuren met wasco’s en moesten het nadien overschilderen met zwarte verf. Morgen mogen we er een tekening in krassen. We zijn al zeer benieuwd naar het resultaat.

Zo, iedereen is weer op de hoogte van de gebeurtenissen uit het 1e leerjaar.

Tot volgend week!!

Groetjes Shawn en Seppe

Weekverslagje

De laatste week van november is ook alweer voorbij. Wat gaat alles razendsnel vooruit zeg! We leren in de lessen wero nog verder de reclamewereld

Lees meer»

Acties sneeuwschool

Nog een laatste keer promotie maken voor de acties ten voordele van de aankomende sneeuwschool. Alvast bedankt voor jullie moeite!

Lees meer»