Reporters van de week: Ismaiel en Georges

Liefste mama’s en papa’s,

zoals je kan zien, zijn we al volop aan het oefenen voor een mooie aanspreking voor onze nieuwjaarsbrief. Dat was onze grootste uitdaging de voorbije weken. Voor mama en papa schrijven we onze brief helemaal zelf. Dat is een heus karwei!! De brieven voor meter en peter zijn invulbrieven. Dat vraagt gelukkig wat minder schrijfwerk. De resultaten van ons schrijfwerk zal je in de loop van volgende week thuis al kunnen bewonderen.

Dat is natuurlijk niet het enige wat we gedaan hebben de voorbije weken.

In onze lees- en schrijflessen kennen we bijna alle letters. Nog 5 te gaan en we kunnen bijna alles lezen en schrijven. De rekenlessen gaan uiteraard ook gewoon verder. We oefenen vooral op + en -, nu al tot aan de 8. En ook de splitsingen oefenen we dagelijks.

We knutselen natuurlijk ook vaak in de klas. Vorige week maakten we allemaal leuke dingen rond de sint, nu knutselen we in het thema kerst. We maken onze eigen kerstbal of onze eigen kerstboom.

Toen de sint nog in het land was, hebben we heel wat leuke dingen gedaan samen met de kindjes uit de olifantenklas. We gingen naar het huis van de Sint, we maakten onze eigen lekkere pepernoten, we knutselden het paard van de sint en we luisterden naar een sint-verhaal. De sint kwam ook op bezoek op onze school. We kregen als klascadeau buitenspeelgoed. Daar mogen we tijdens de kleine speeltijden mee spelen. Dank je wel Sinterklaas en Zwart Piet!

Volgende week hebben we vast geen tijd voor een reporter van de week want we gaan weer heel wat toffe dingen doen:

  • een kerststukje maken met de kinderen van de olifantenklas
  • een vredesbijeenkomst aan het gemeentehuis
  • een sponsortocht op donderdag namiddag
  • een wandeling met daarna een lekkere knabbel met de kindjes van de olifantenklas

Zo, dat was het voor deze week.

We wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie en een tof eindejaar.

Dikke knuffels van de reporters van deze week, Ismaiel en Georges

de andere kinderen van het 1e en de juffen!

De foto’s van al onze avonturen kan je terugvinden op de website.

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»