Kunstige uitstap

Vandaag trokken het 5de en 6de leerjaar naar het KMSKA. Eerst brachten taxi’s(groot)ouders ons naar Park&Ride Melsele. Daarna namen we de tram tot aan Frederik Van Eeden. Dan te voet door de voetgangerstunnel. Nog even een stapje boven de grond en we kwamen aan bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunst in Antwerpen.

Wat waren we overdonderd door de grote en de pracht van dit museum zeg! We werden in kleine groepjes verdeeld en kregen een aantal doe-en zoekopdrachten. Heel wat bekende namen passeerden de revue: Rubens, Ensor, Memling, Modigliani en Magritte. We ontdekten een geheimzinnige, donkere grot in het midden van de zaal, gebaseerd op een detail uit een schilderij van Joachim Patinir. Heb je de dikke vlieg gevonden? Zag je het rare gebaar met de handen van Hiëronymus? Hoe klinkt een klapperende zebraschedel? Welk dier zat er in de kooi? Was dat nu een snottebel of kwam er iets anders uit de neus? Wat vond je van het kapsel van Henri Rochefort? Ook de fotobooth rond de tentoonstelling Krasse koppen kon op veel bijval rekenen.

Onze ontdekkingstocht was echt weer veel te snel voorbij!

Dikke dankjewel aan de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s die voor het vervoer zorgden!

Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar terug op de donderdag 29 augustus op de welkomdag tussen 18u en 19u of zeker op

Lees meer»