Jeugdboekenmaand: Guy Verlinde

Vandaag mochten we genieten van een muzikale voorstelling in GC De Route.

Guy Verlinde bracht ons in een echte mojovibe! Mojo en geluk hebben alles met elkaar te maken. Mojo geeft je zelfvertrouwen. Het is een energie die je helpt om je doelen en dromen te verwezenlijken. Het geeft je kracht om door te gaan, zelfs wanneer het moeilijk wordt. Iedereen kan mojokrachten krijgen, maar je moet er wel voor openstaan. Dit deden we bij het eerste liedje door te schudden met de heupen, in de lucht te springen en een gekke bek te trekken. Mojo power!

Soms voelen we ons wel eens ‘blauw’ . Dit vertolkte Guy in Dekbedhoes blues.

We leerden ook heel wat over de slavernij in Afrika en Amerika. De slaven moesten heel hard werken en toch geloofden ze in betere tijden. Daarom werden wensliedjes of spirituals gemaakt.

Daarna namen we de mojotrein in Chicago. tuuuutuuuut… ssssssst….

We eindigden de voorstelling in echte rock&roll stijl! Johnny B.Goode, Blue suede shoes, tutti frutti en … great balls of fire.

Wat we onthouden: ik ben ok, jij bent ok, wij zijn ok, jullie zijn ok!

Wij zijn mojohelden!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»