Fort Liefkenshoek

Vandaag stond er een uitstap naar Fort Liefkenshoek op de planning. Iedereen stond stipt om half 9 vertrekkensklaar. Allemaal met een fiets die helemaal in orde was. (Dankjewel mama’s en papa’s om hiervoor te zorgen. ) Allemaal met een fluohesje aan. Allemaal ingesmeerd van top tot teen.

De heenrit verliep heel vlotjes: wat tegenwind, een helling hier en daar, een kasseistrookje te overwinnen. Aan de sluis in Kallo pikten we even een technieklesje mee.

Na anderhalf uur fietsen kwamen we aan op Fort Liefkenshoek. Een slokje en een koekje om te bekomen en dan stond gids Johan klaar om ons onder te dompelen in een boeiende geschiedenisles. Tegen de middag begonnen de maagjes te knorren en trokken we naar de picknickplaats.

Na het middageten mochten de zesdeklassers op ontdekking in het belevingscentrum. De tijd was veel te kort!

Dan terug de fiets op. Deze keer wind mee! Onderweg stopten we nog eens om de activiteit van de oeverzwaluwen te observeren.

We arriveerden vroeger dan gepland terug op school.

We deden het toch maar weer: met z’n allen 44,60 km fietsen! Knap gedaan allemaal!

Even melden: niet alleen wero verkeer maar ook wero techniek (werking van een sluis en een fietsband verwisselen), wero natuur ( oeverzwaluwen) en natuurlijk wero tijd ( geschiedenis Fort) kwamen aan bod. Het was een leerrijke dag dus!

Een dikke merci aan onze fietsbegeleiders Myriam, Etienne,Johan en Filip. Een extra merci aan Johan voor de gidswandeling.

Strappen met de kleuters!

Wat zagen we hele leuke fietsen vandaag, de kleurrijkste helmen én mooie versierde vlagjes! Onze jaarlijkse strapdag was weer een groot succes. Op de speelplaats

Lees meer»

Strapdag

Vandaag was het Strapdag. Na een swingende start op de speelplaats vertrokken de zesdeklassers met de fiets richting Klein-Sinaai. Wat waren we blij, verheugd, fier,enthousiast,

Lees meer»

Rots en Water

Donderdag stond het eerste lesje Rots en Water op de agenda van het 4de leerjaar. We startten met de rots- en watergroet en oefenden onze

Lees meer»