Flits tussen herfst- en krokusvakantie duurzaam naar school!

Onze strapdag in september was een groot succes. Heel wat van onze leerlingen kwamen te voet of met de fiets naar school. Tussen de herfst- en krokusvakantie doen we mee aan Flits! We willen onze leerlingen stimuleren om in de winter te voet of met de fiets naar school te komen, met extra aandacht voor zichtbaarheid.  Want zich actief verplaatsen is gezond, milieuvriendelijk, beter voor het klimaat, goedkoop en draagt bij tot een veilige schoolomgeving. Kinderen vinden het in de winter ook leuk om te Strappen. Op die manier zitten ze fris en monter in de klas. Daarnaast gaat er ook aandacht naar zichtbaarheid zoals fietsverlichting en fluomateriaal.

Op dinsdag 8 november ging deze actie van start op onze school met een toneel…juf Els en juf Pia waren op stap toen juf Pia aangereden werd door een fietser. Juf Els was helemaal in fluo dus die bleef gespaard. Gelukkig was de politie snel ter plaatse. Hij gaf ons uitleg over het belang van fluokledij.  

Tijdens de fluoflitsweken krijgen de leerlingen 4 uitdagingen van ons. Met deze uitdagingen kunnen ze met de hele school 4 stickerdelen  verdienen.

De uitdagingen zijn:

1. Flitscontroles: Verdien stickers met de hele school: Verdien stempels als je te voet of met de fiets komt, als je je helm op hebt en als je zichtbaar bent.

-Stappen of trappen = 1 stempel

-Goed zichtbaar = 1 stempel

-Helm op = 1 stempel Bij de tweede controle leggen we de lat iets hoger. Resultaat niet verbeterd? We doen een derde controle.

2. Straat bingo: ga op ontdekking in de omgeving en zoeken de items die afgebeeld staan op je bingo kaart…alle klassen alles gevonden? De tweede uitdaging is gelukt!

3.Creatieve luchtfoto: Maak samen een luchtfoto woensdag 16/11. Kom allemaal in fluokledij naar school. Staat iedereen op de foto? Derde uitdaging is gelukt!

4.Fluogang: Goed zichtbaar zijn is belangrijk. Om dit thema extra te belichten maken we een coole fluogang op school. Durf je hierdoor? De laatste uitdaging is dan ook gelukt!

We wensen alle leerlingen veel succes met deze uitdagingen!

Het Flits team!

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Carnaval op school!

Woensdag 7 februari… een leuke, feestelijke, muzikale dag op onze school! De gekste, kleurrijkste verkleedkostuums werden gespot! Een lekker chipszakje én dansmuziek, het werd weer

Lees meer»