Deze week Voorleesweek op onze school… 

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn. 

Deze Voorleesweek staat luisteren centraal. Want wie goed luistert, leest meer en wie goed luistert ontmaskerd misschien wel een juf of meester (al is dat laatste wel niet zo moeilijk…). 

Tijdens de Voorleesweek wil onze school het (voor)lezen in the picture zetten. Hiervoor organiseerden we de wedstrijd ‘The Masked Reader’. Alle leerkrachten vermomden zich als een masked reader en lazen een stukje voor uit één van hun lievelingsboeken uit ons Boekaal. Elke dag krijgen de leerlingen twee filmpjes van The Masked Reader te zien in de klas, het is aan hen om te raden wie er achter het masker zit. Nadat er geraden is, mogen de leerlingen kiezen welk verhaal er in de klas door de leerkracht verder voorgelezen wordt. Zo kunnen alle leerlingen elke dag genieten van een kwartiertje luisteren naar een verhaal. 

De klas die de meeste masked readers kan ontmaskeren is de winnaar van het spel! 

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»