Deze week Voorleesweek op onze school… 

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn. 

Deze Voorleesweek staat luisteren centraal. Want wie goed luistert, leest meer en wie goed luistert ontmaskerd misschien wel een juf of meester (al is dat laatste wel niet zo moeilijk…). 

Tijdens de Voorleesweek wil onze school het (voor)lezen in the picture zetten. Hiervoor organiseerden we de wedstrijd ‘The Masked Reader’. Alle leerkrachten vermomden zich als een masked reader en lazen een stukje voor uit één van hun lievelingsboeken uit ons Boekaal. Elke dag krijgen de leerlingen twee filmpjes van The Masked Reader te zien in de klas, het is aan hen om te raden wie er achter het masker zit. Nadat er geraden is, mogen de leerlingen kiezen welk verhaal er in de klas door de leerkracht verder voorgelezen wordt. Zo kunnen alle leerlingen elke dag genieten van een kwartiertje luisteren naar een verhaal. 

De klas die de meeste masked readers kan ontmaskeren is de winnaar van het spel! 

3de leerjaar
Els Van Daele

Bezoek aan de Carrefour

We trokken vandaag met het 3e leerjaar naar de plaatselijke GB.  Juf Christine ging mee als extra begeleiding. Dank u wel daarvoor.  De juf had

Lees meer»

Weekverslagje

Na een fijne sneeuwschool en een deugddoende vakantie zijn we er maandag weer ingevlogen. Al meteen een zwemles op de planning! Ook een bibbezoek hebben

Lees meer»