De laatste 100 dagen

Vrijdag 10 maart startten voor de 6de klassers de laatste 100 dagen op Het Kompas. Dat lieten we niet onopgemerkt voorbij gaan. De afgelopen week gingen onze leerlingen in duo op reis naar een zelfgekozen land. Ze zochten weetjes, lokale drankjes, specifieke kledingdracht en … typische maaltijden voor dat land. Dan op zoek naar kookpotten, mixers, gardes, … want we gingen aan het koken op school.Wat een bedrijvigheid heerste er in de refter vrijdagmorgen. Echt heel erg knap om te zien hoe onze leerlingen zelfstandig aan de slag gingen met toch niet zo makkelijke receptjes. We zagen kaneelrolletjes, gevrek, kaisersschmarnn, dürum, rösti, sushi, hamburgers,quiche,churros, bokkenpootjes en nog veel meer lekkers de vuurtjes en ovens passeren.

Als alles klaar was, konden de leerlingen aan de inkleding van hun kraampje beginnen. Ook hier een mooi staaltje van samenwerking gezien!

Voor het middagmaal mochten onze zesdeklassers voor 1 keertje in de leraarskamer plaatsnemen. De juffen en de meester konden een ander plaatsje gaan zoeken om hun boterhammen op te eten. Wij smulden van heerlijke croques monsieurs. Een speciale dankjewel aan de bakkers Ignace en juf Emelie!

Na het middageten duurde het niet lang of er stonden al grootouders te wachten. Zij waren namelijk de eregasten om te komen proeven van onze gerechtjes. Ze kregen ook een deskundige uitleg over de landen. Nu weten zij vast waar hun volgend reisje naar toe gaat!

Na de pauze deelden we enkele geluksmomentjes met de grootouders. We maakten stopmotionfilmpjes rond ‘Geluk’, het thema van de jeugdboekenmaand.

Het was een heel fijne dag. Twee enorm fiere juffen…want deze zesdeklassers zijn echt toppers. We houden ze dus graag nog 100 dagen bij ons!

Een speciale dankjewel aan de oma’s en opa’s, mama’s en papa’s en enkele leerlingen die spontaan kwamen helpen opruimen en afwassen na schooltijd.

Enkele sfeerbeelden

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Carnaval op school!

Woensdag 7 februari… een leuke, feestelijke, muzikale dag op onze school! De gekste, kleurrijkste verkleedkostuums werden gespot! Een lekker chipszakje én dansmuziek, het werd weer

Lees meer»