De laatste 100 dagen

Vrijdag 10 maart startten voor de 6de klassers de laatste 100 dagen op Het Kompas. Dat lieten we niet onopgemerkt voorbij gaan. De afgelopen week gingen onze leerlingen in duo op reis naar een zelfgekozen land. Ze zochten weetjes, lokale drankjes, specifieke kledingdracht en … typische maaltijden voor dat land. Dan op zoek naar kookpotten, mixers, gardes, … want we gingen aan het koken op school.Wat een bedrijvigheid heerste er in de refter vrijdagmorgen. Echt heel erg knap om te zien hoe onze leerlingen zelfstandig aan de slag gingen met toch niet zo makkelijke receptjes. We zagen kaneelrolletjes, gevrek, kaisersschmarnn, dürum, rösti, sushi, hamburgers,quiche,churros, bokkenpootjes en nog veel meer lekkers de vuurtjes en ovens passeren.

Als alles klaar was, konden de leerlingen aan de inkleding van hun kraampje beginnen. Ook hier een mooi staaltje van samenwerking gezien!

Voor het middagmaal mochten onze zesdeklassers voor 1 keertje in de leraarskamer plaatsnemen. De juffen en de meester konden een ander plaatsje gaan zoeken om hun boterhammen op te eten. Wij smulden van heerlijke croques monsieurs. Een speciale dankjewel aan de bakkers Ignace en juf Emelie!

Na het middageten duurde het niet lang of er stonden al grootouders te wachten. Zij waren namelijk de eregasten om te komen proeven van onze gerechtjes. Ze kregen ook een deskundige uitleg over de landen. Nu weten zij vast waar hun volgend reisje naar toe gaat!

Na de pauze deelden we enkele geluksmomentjes met de grootouders. We maakten stopmotionfilmpjes rond ‘Geluk’, het thema van de jeugdboekenmaand.

Het was een heel fijne dag. Twee enorm fiere juffen…want deze zesdeklassers zijn echt toppers. We houden ze dus graag nog 100 dagen bij ons!

Een speciale dankjewel aan de oma’s en opa’s, mama’s en papa’s en enkele leerlingen die spontaan kwamen helpen opruimen en afwassen na schooltijd.

Enkele sfeerbeelden

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»