De eerste schooldag in het 6de leerjaar

Vandaag was het een fijne eerste schooldag. Enkele juffen en meesters startten een toneeltje met wat geruzie… Wie schrijft het mooist? Wie kan het beste rekenen? Wie spreekt het beste Frans? Maar … iedereen heeft zijn of haar talent. Dat was al snel duidelijk.

JE KUN(S)T HET !

We kregen een klasopdracht om te tonen of we in het 6de leerjaar beeldknap zijn. Als voorbeeld namen we de Amerikaanse schilder Jackson Pollock. Hij gebruikte geen penselen maar knoeide met verfpotten. Zijn kunstwerken staan vol vlekken en spatten. Ook wij gingen met verf en rietjes aan de slag. Onze trotsdozen zien er echte kunstwerkjes uit.

In de namiddag was het de petekindjesverkiezing. Best wel spannend. De duo’s en trio’s kunnen jullie bewonderen in een ander blogberichtje.

Als afsluiter kwamen we allemaal terug samen op de speelplaats. Daar mochten we onze trotsdozen laten bewonderen. Als beloning mogen we binnenkort met de ganse klas naar Het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen!

Fijne start!

We wensen alle kinderen een fijne start na de vakantie. In het bijzonder wensen we vandaag ook onze nieuwe peuters veel plezier op hun eerste

Lees meer»

Carnaval op school!

Woensdag 7 februari… een leuke, feestelijke, muzikale dag op onze school! De gekste, kleurrijkste verkleedkostuums werden gespot! Een lekker chipszakje én dansmuziek, het werd weer

Lees meer»