De eerste schooldag in het 6de leerjaar

Vandaag was het een fijne eerste schooldag. Enkele juffen en meesters startten een toneeltje met wat geruzie… Wie schrijft het mooist? Wie kan het beste rekenen? Wie spreekt het beste Frans? Maar … iedereen heeft zijn of haar talent. Dat was al snel duidelijk.

JE KUN(S)T HET !

We kregen een klasopdracht om te tonen of we in het 6de leerjaar beeldknap zijn. Als voorbeeld namen we de Amerikaanse schilder Jackson Pollock. Hij gebruikte geen penselen maar knoeide met verfpotten. Zijn kunstwerken staan vol vlekken en spatten. Ook wij gingen met verf en rietjes aan de slag. Onze trotsdozen zien er echte kunstwerkjes uit.

In de namiddag was het de petekindjesverkiezing. Best wel spannend. De duo’s en trio’s kunnen jullie bewonderen in een ander blogberichtje.

Als afsluiter kwamen we allemaal terug samen op de speelplaats. Daar mochten we onze trotsdozen laten bewonderen. Als beloning mogen we binnenkort met de ganse klas naar Het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen!

6de leerjaar
Els Thiron

Sporten is leuk!

Vandaag stond er een sportieve dag op de kalender. We fietsten richting De Ster. Wat een mooi tempo haalden we! Ginds aangekomen maakten we eerst

Lees meer»
algemeen
Winny Van Moeseke

Dag van de schoonmaak

Vandaag zetten we het schoonmaakteam van het kompas graag eens extra in de bloemetjes!! Een dikke dankjewel om het hier steeds zo netjes te verzorgen.

Lees meer»
6de leerjaar
Els Thiron

Vlaams Parlement

Als afsluiter van ons project ‘Verkiezingen’ trokken we vandaag naar het Vlaams Parlement in Brussel. We hadden een supergids mee met kennis van zaken: onze

Lees meer»

Rollebolle…

Sportdag van de olifanten! Vandaag, dinsdag, zijn we op sportdag geweest met de olifantenklas. Het was een ochtend vol beweging en plezier! We begonnen met

Lees meer»