Zomerlezen…!

Lezen is leuk. Ook in de zomer. Met boeken beleef je avonturen, reis je de wereld over, leer je jezelf en je vrienden kennen, ontdek je de wonderen om je heen. En daar is de vakantie toch voor bedoeld? 

Maar lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker. 

Dat stopt niet in de vakantie. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomer niet lezen, bij terugkomst op school een daling in leesniveau vertonen. . Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, bij terugkomst op school een daling in leesvaardigheid vertonen van wel 30%. Kinderen die wél blijven lezen, stijgen juist in leesvaardigheid. Gecumuleerd over de basisschool zou het zomerverlies volgens onderzoek verantwoordelijk kunnen zijn voor 1,5 jaar verschil in leesvaardigheid. Gelukkig is die terugval of zomerdip makkelijk te voorkomen: stimuleer je kind om in de zomervakantie elke dag een kwartier te lezen. Kinderen die wel lekker blijven lezen, stijgen juist in leesniveau.

Daarom willen we de kinderen uitdagen om ook in de vakantie te blijven lezen. Met boekentips, leeskalender en zomerleesbingo wordt thuislezen nog makkelijker en nog leuker! 

Deze boekentips kan je in heel onze school zien hangen…elke leerling van peuter tot zesde leerjaar heeft zijn eigen boekentipvlagje gemaakt. Heel onze school hangt bijgevolg vol met vlagjes fijne boekentips. Zo sluiten we onze zoektocht:” Wie boekt, die vindt!” af met heel veel goesting om te lezen.

Ga thuis op verkenning in je eigen boekenkast. Haal ook nieuwe boeken in huis. Ga naar de bibliotheek. Je kind kan er gratis boeken lenen. En geef natuurlijk zelf het goede voorbeeld. Laat je kind zien dat ook jij geniet van lezen. En neem zeker een kijkje op Zomerlezen Kids: dit initiatief helpt om je kind in de zomer aan het lezen te houden.

Veel zomerleesplezier gewenst!

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»
3de leerjaar
Els Van Daele

Sportdag – de Ster

Vandaag alweer een toffe sportieve dag, geregeld door juf Joke. Ditmaal trok de lagere school naar de Ster. Het 1e en 2e leerjaar deden dit

Lees meer»

Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd! Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar

Lees meer»