Zaterdag 19 februari 2022

Toen we vanmorgen opstonden dwarrelden er kleine sneeuwvlokjes in het Lechtal. Prachtig gewoon! Na een lekker ontbijtje konden we onze ski’s gaan aanpassen. Dat was een hele klus. Maar… de botten zitten als gegoten, de latten lang genoeg en de helmen zien er veilig uit.

Hop naar ons huisje voor een heerlijk middagmaal. Een kippensoepje, gebakken kip met rijst en zoetzure saus en een chocoladepudding mit sahne als dessertje.

En dan het was eindelijk zover: de eerste skiles! Het was vandaag met vallen, opstaan en weer doorgaan. Pizzapunt, parallel skiën en ‘kurven machen’. Ja… we leerden het allemaal. We namen allemaal reeds de kleine lift. Dat ging dus super! Onze monitrices Gaby en Philomena waren ook in de wolken over deze fijne sneeuwklassers!

Na het douchen aten we spek met eitjes (of alleen eitjes). We stonden er dus stevig op om de avondactiviteit aan te vatten. We hielden een fakkeltocht. Heel sfeervol en gezellig.

Dan nog even ons dagboek invullen. Sommigen hadden zelfs een extra blad nodig om alle belevenissen te kunnen noteren.

Het was alweer een fijne dag!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»