Vrijdag 18 februari 2022

Deze morgen werden de sneeuwklassers om 7.30 uur gewekt door de kerkklok. Sommigen al even wakker, anderen nog met een velletje over hun ogen. Maar tegen 8 uur zat iedereen gezellig aan de ontbijttafel. Pistoletjes met choco, confituur, kaas, hesp of worst. Dat smaakte heerlijk. We maakten ook een lunchpakket want we trokken op dagtocht naar Stablalm. Eerst even een stukje met de bus en dan wandelden we meer dan 2 uur bergop. Goed voor 457 hoogtemeters! Best wel pittig maar… we deden het met z’n allen! Topwandelaars.

Toen we boven waren, hebben we eerst een lekkere almdudler, spezi of cola gedronken en we aten onze boterhammetjes op. Daarna maakten we knappe sneeuwsculpturen. We genoten ook van het prachtige uitzicht met het zonnetje er bij.

Rond 14.30 uur vatten we de terugtocht aan.

Na deze sportieve dag was een verkwikkende douche meer dan welkom.

Dan weer de beentjes onder tafel. Een heerlijk groentesoepje, spinaziepuree met kippencordonbleu en een lekkere pudding als dessert.

We vulden onze dagboeken in en ook werden de eerste diploma’s uitgereikt. We hadden een sportiefste leerling, een doorbijter van de dag, een wandelaar van de dag en ook een fotograaf van vandaag. Best wel spannend.

Daarna was er een heuse sneeuwschoolquiz. Wie de winnende ploeg was horen jullie volgende week vast wel.

Zo, dat was het voor vandaag. Tot morgen!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»