Vrijdag 18 februari 2022

Deze morgen werden de sneeuwklassers om 7.30 uur gewekt door de kerkklok. Sommigen al even wakker, anderen nog met een velletje over hun ogen. Maar tegen 8 uur zat iedereen gezellig aan de ontbijttafel. Pistoletjes met choco, confituur, kaas, hesp of worst. Dat smaakte heerlijk. We maakten ook een lunchpakket want we trokken op dagtocht naar Stablalm. Eerst even een stukje met de bus en dan wandelden we meer dan 2 uur bergop. Goed voor 457 hoogtemeters! Best wel pittig maar… we deden het met z’n allen! Topwandelaars.

Toen we boven waren, hebben we eerst een lekkere almdudler, spezi of cola gedronken en we aten onze boterhammetjes op. Daarna maakten we knappe sneeuwsculpturen. We genoten ook van het prachtige uitzicht met het zonnetje er bij.

Rond 14.30 uur vatten we de terugtocht aan.

Na deze sportieve dag was een verkwikkende douche meer dan welkom.

Dan weer de beentjes onder tafel. Een heerlijk groentesoepje, spinaziepuree met kippencordonbleu en een lekkere pudding als dessert.

We vulden onze dagboeken in en ook werden de eerste diploma’s uitgereikt. We hadden een sportiefste leerling, een doorbijter van de dag, een wandelaar van de dag en ook een fotograaf van vandaag. Best wel spannend.

Daarna was er een heuse sneeuwschoolquiz. Wie de winnende ploeg was horen jullie volgende week vast wel.

Zo, dat was het voor vandaag. Tot morgen!

Weekverslagje

De afgelopen week stond meester Dimitri voor de klas. Dat ging super! We hebben heel wat toffe dingen gedaan. Voor wiskunde werd sprong 6 aangesneden.

Lees meer»

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»