Tuinieren in 3.

Ons nieuwe thema van wero gaat over de moestuin. En hoe kan je nou het best leren over de moestuin? Door het zelf te doen uiteraard. Dus we planden een namiddag tuinieren in en de groene vinger ouders en grootouders waren van harte welkom. En de zon die bestelden we erbij.

De kinderen kwamen het schoolhek binnen met een serieuze lach en een zak met tuinmateriaal en natuurlijk ook tuinkledij aan. Ze hadden er alvast veel zin in. En de dag werd nog leuker omdat vandaag het konijn Flappy op bezoek was, Gelukkig stonden er geen zware lessen op het programma. Ze volgden 2u levensbeschouwing en daarna nog een les rekenen, maar het ging over de omtrek. Dus ideaal om de omtrek van onze moestuinbakken eens te gaan berekenen. Meteen herhaalden we ook even de eigenschappen van een rechthoek. We mochten ook al tuinkers zaaien en leerden iets meer over verschillende zaadjes en de noden van planten.

Na de middag zagen we de onze groene vingers verschijnen, dank u wel aan alles helpers, u heeft het fantastisch gedaan en deze middag mee mogelijk gemaakt. De groene vingers hielpen de leerlingen en gaven hun nog heel wat extra tips mee. Echt heel fijn om te zien en te horen. Dank u wel!

De leerlingen genoten met volle teugen en misschien zullen ze vanavond toch iets sneller in slaap vallen. Onze potjes staan op een rek in de klas en we wachten vol spanning tot de zaadjes beginnen kiemen. Onze plantenbakken maakten we zaai klaar doordat we de grond gingen bemesten en luchtig maken. Daarnaast gingen we ook al een aantal planten zaaien en planten we ook bessenstruiken aan. Binnenkort smullen we hopelijk van aardbeien, frambozen, blauwe bessen, jostabessen, stekelbessen, rode bessen, …. En natuurlijk van alle opbrengst van de moestuin. We wachten vol spanning af!

Meer foto’s binnenkort in het foto album, zeker eens kijken.

Weekverslagje

Alweer eventjes geleden dat jullie iets hoorden vanuit het 6de leerjaar. Toch hebben we niet stilgezeten hoor! Integendeel… We waren vooral in de ban van

Lees meer»

Mega Speelstad!

Vanmorgen vertrokken de Beren van juf Kris, de Vissen van juf Els en de Olifanten van juf Georgina op schoolreis. Samen gingen we de Mega

Lees meer»