Sportieve en bezige bijtjes in 3

Dinsdag 19 januari was een drukke dag voor het derde leerjaar. We moesten om 8u10 stipt op school staan, want om 8u15 vertrokken we op fietstocht naar De Klinge. Het was buiten nog donker dus een fluohesje en lichten waren raadzaam. En natuurlijk konden we ook rekenen op een uitgebreide fietsploeg van ouders en grootouders, waarvoor dikke dank u wel!

We kwamen al goed opgewarmd aan op De Klinge. We hadden de sporthal samen met één andere school ter onze beschikking. Er was dus ruimte genoeg maar ook materiaal en begeleiding. Deze activiteit werd georganiseerd door MOEV en werd ondersteund door leerlingen van het KA in Beveren. Dikke dank u wel ook voor hen, want het werd een heel fijne voormiddag, met tal van bewegingsmogelijkheden. Sfeerfoto’s moet je zeker eens bewonderen in het fotoalbum.

https://album.gbshetkompas.be/index.php?/category/981

Omdat we in de namiddag toch even moesten bekomen, begonnen we met kwartierlezen na de middag. Dit werd misschien een beetje langer dan 15minuten. Daarna bouwden we bruggen. We maakten gebruik van steunpilaren en driehoeken en of de leerlingen hiervan genoten. Nog eens uitleven met duploblokken, legoblokken, houten blokken, mecano, spatels, dominoblokken, boeken, .. Dit was een meer dan een geslaagde dag. Foto’s in het fotoalbum

https://album.gbshetkompas.be/index.php?/category/980

En de pret was nog niet voorbij. Deze week maandag kregen we door de vele klasquarantaines het aanbod om alweer een sportnamiddag ‘alles met de bal’ mee te beleven. Dit werd weer georganiseerd door MOEV en het zat alweer super in elkaar. Zoals je leest, wij beleven heel fijne momenten in het derde leerjaar.

Weekverslagje

De afgelopen week stond meester Dimitri voor de klas. Dat ging super! We hebben heel wat toffe dingen gedaan. Voor wiskunde werd sprong 6 aangesneden.

Lees meer»

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»