Reporters van de week: Tiffany en Ine

Goed morgen allemaal,

Het is echt een hele tijd geleden dat we nog een momentje vonden voor onze reporter van de week. We hebben intussen wel niet stilgezeten:

  • Lezen blijft goed vooruit gaan. We leerden in de tussentijd de letters eu, ie, l, ou, uu, g en au. We kunnen nu bijna alle letters lezen.
  • Schrijven volgt natuurlijk ook. Al de letters die we kunnen lezen kunnen we ook al schrijven.
  • Tijdens de rekenlessen leerden we alle getallen tot aan de 10 kennen, oefenen we nog steeds + en – tot aan de 6 en oefenen we onze splitsingen. Het leukst is als we mogen oefenen met letterkoekjes.
  • Intussen is ook de sint langs geweest op school. We hebben met de derde kleuterklas (in onze eigen bubbel uiteraard) pepernoten gemaakt, een liedje geoefend en een verhaaltje beluisterd. Ook in de turnles mochten we onze pietentalenten tonen op het pietenparcours. Gelukkig kregen we allemaal een diploma. Ook in de klas kregen we een aantal spelletjes cadeau om tijdens ons hoekenwerk te spelen.
  • Het is nu bijna kerstvakantie, dus hebben we ook onze nieuwjaarsbrieven geschreven. Dat was een hele klus. Vooral die voor mama en papa, want die hebben we helemaal zelf geschreven.

Zo, nu is iedereen weer op de hoogte van onze fijne activiteiten in de klas.

Geniet van de vakantie en tot volgend jaar 😉

Groeten van Tiffany en Ine.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»