Reporters van de week: Rosanne en Adam

Beste ouders,

We weten het, het is lang geleden dat er nog een verslagje kwam van het 1ste leerjaar. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we stil gezeten hebben. De lessen voor taal en rekenen gaan gewoon verder. We lezen steeds moeilijkere woorden maar doen het allemaal super goed voor taal. De juffen zijn trots op ons!! Bij rekenen hebben we allemaal de brug-oefeningen onder de knie. Nu is het de bedoeling om alle soorten + en – oefeningen juist op te lossen. Dat is waar we nog wat op moeten oefenen, want nu durven we alles een beetje door elkaar te halen 😉.

We zijn wel heel sportief geweest intussen. Op 2 mei hadden we een super fijne sportdag op het ster. We waren allemaal piraten in opleiding. We kregen opdrachten die we tot een goed eind moesten brengen om te bewijzen dat we echte piraten waren. We moesten zelfs leren varen. We leerden wat stuurboord en bakboord is. Heel belangrijk voor de piraten!!

Vorig weekend was het feest op school. We oefenden allemaal een dansje in, dus ook daar hebben we wat tijd aan besteed de voorbije weken.

Tijdens de knutsellessen dachten we vooral aan onze mama’s en papa’s. Voor de mama’s bewerkten we een foto van onszelf mbv de computer. We maakten met zoutdeeg een kadertje dat we uiteraard ook beschilderden. Voor onze papa’s zijn we ook al volop aan de slag. Maar daar vertellen we nog niets over. Dit moet nog een verrassing blijven!!

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van onze activiteiten.

Tot de volgende keer.

Rosanne en Adam

PS: Op de website komen nog heel wat sfeerfoto’s!!

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»