Reporters van de week: Mauro en Jade

Hallo iedereen,

Het is weer even geleden, dus dringend tijd om jullie op de hoogte te brengen van onze activiteiten in het 1ste leerjaar.

Voor lezen en schrijven hebben we een belangrijke mijlpaal gehaald: we kennen alle lees- en schrijfletters al. We kunnen dus al heel wat woordjes lezen. We oefenen nu om die woordjes langer te maken: soms 2 letters in het kopje, soms in het staartje, en soms zelfs een samenstelling zoals voetbal. Ook de moeilijke letter sch hebben we al leren lezen. Voor het schrijven oefenen we nu onze verbindingen. Hoe schrijven we al die lettertjes nu netjes aan elkaar?

Voor de rekenlessen blijven we oefenen op het optellen en aftrekken tot aan de 10. Ook de splitsingen herhalen we heel vaak. We willen dit super goed kunnen!! We oefenen ook op het betalen met de euro en de eurocent. Niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig hebben we heel wat oefengeld in de klas om ‘echt’ te betalen.

Vorige week leerden we een liedje over de sneeuwman. Deze week kwam er een extra strofe bij. Volgende week de laatste en dan kennen we heel het lied. We maakten ook kennis met enkele bewegingen uit yoga. We deden de houdingen van op het bord na. Nadien mochten we in kleine groepjes zelf aan de slag. Soms ging het heel gemakkelijk, maar andere houdingen waren toch iets moeilijker. We vonden het wel heel leuk!!

Het laatste wat we willen vertellen is dat we soms toch wel enkele kindjes uit de klas moeten missen aangezien die thuis zijn door corona. Gelukkig kunnen ze via de computer de lessen toch mee volgen en zien we elkaar toch een klein beetje.

We zijn ook allemaal heel erg blij dat onze eigen juf, juf Suzie, terug is in de klas. We hebben haar allemaal hard gemist!!

Dit was het voor deze week! Tot de volgende keer!

Groetjes van Mauro en Jade.

Fietstweedaagse

Deze week waren we niet veel in ons kot… Donderdag vertrokken we om 8 uur stipt richting Sint-Niklaas voor de Snuffeldag in Da Vinci. Een

Lees meer»

Gedichten puberteit

Het 6de leerjaar. Tijdens de les zedenleer werd het thema ‘Puberteit’ besproken. Bijhorende opdracht: schrijf een gedicht bij je beginnende puberteit. Enkele voorbeelden: Je krijgt

Lees meer»

Lekkere eitjes!

Vandaag lieten de Beren van juf Kris hun kookkunsten zien. In de klas leren en ontdekken ze alles van kippen en natuurlijk ook de eieren.

Lees meer»