Reporters van de week: Mauro en Jade

Hallo iedereen,

Het is weer even geleden, dus dringend tijd om jullie op de hoogte te brengen van onze activiteiten in het 1ste leerjaar.

Voor lezen en schrijven hebben we een belangrijke mijlpaal gehaald: we kennen alle lees- en schrijfletters al. We kunnen dus al heel wat woordjes lezen. We oefenen nu om die woordjes langer te maken: soms 2 letters in het kopje, soms in het staartje, en soms zelfs een samenstelling zoals voetbal. Ook de moeilijke letter sch hebben we al leren lezen. Voor het schrijven oefenen we nu onze verbindingen. Hoe schrijven we al die lettertjes nu netjes aan elkaar?

Voor de rekenlessen blijven we oefenen op het optellen en aftrekken tot aan de 10. Ook de splitsingen herhalen we heel vaak. We willen dit super goed kunnen!! We oefenen ook op het betalen met de euro en de eurocent. Niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig hebben we heel wat oefengeld in de klas om ‘echt’ te betalen.

Vorige week leerden we een liedje over de sneeuwman. Deze week kwam er een extra strofe bij. Volgende week de laatste en dan kennen we heel het lied. We maakten ook kennis met enkele bewegingen uit yoga. We deden de houdingen van op het bord na. Nadien mochten we in kleine groepjes zelf aan de slag. Soms ging het heel gemakkelijk, maar andere houdingen waren toch iets moeilijker. We vonden het wel heel leuk!!

Het laatste wat we willen vertellen is dat we soms toch wel enkele kindjes uit de klas moeten missen aangezien die thuis zijn door corona. Gelukkig kunnen ze via de computer de lessen toch mee volgen en zien we elkaar toch een klein beetje.

We zijn ook allemaal heel erg blij dat onze eigen juf, juf Suzie, terug is in de klas. We hebben haar allemaal hard gemist!!

Dit was het voor deze week! Tot de volgende keer!

Groetjes van Mauro en Jade.

algemeen
Joke De Backker

Kompascross maandag 27 juni

Vandaag was het zover! De jaarlijkse loopwedstrijd stond vandaag op het programma. We klommen over banken en sprongen over balken. Ook op de kleuterspeelplaats stonden

Lees meer»

Uitstap Lentefeest

Na het lentefeestje (voorstelling) op school en de gezamenlijke receptie met de eerste communicanten, telden we de dagen af … want we gingen nog op

Lees meer»
3de leerjaar
Els Van Daele

Sportdag – de Ster

Vandaag alweer een toffe sportieve dag, geregeld door juf Joke. Ditmaal trok de lagere school naar de Ster. Het 1e en 2e leerjaar deden dit

Lees meer»

Fiets(week)verslagje

De afgelopen week hebben we heel erg veel gefietst en geleerd! Op maandag trokken we onder een stralend zonnetje en met een strakke zijwind naar

Lees meer»