Reporters van de week: Marenne en Elif

Dag iedereen,

Het is deze week onze beurt om reporter van de week te zijn. Vorige week was een korte week. We hadden maar 2 dagen en een half school. Tijdens die dagen bereidden we ons vooral voor op ons lentefeest of onze eerste communie. Oefenen in de zaal of in de kerk zodat zondag alles goed kon verlopen. Zondag was iedereen op zijn zondags gekleed. We deden super ons best en mochten daarna iets eten en drinken in de poylvalente zaal. We kregen ook allemaal een cadeautje van de ouderraad (een pen) en een cadeautje van school (drinkbeker met lekkere snoepjes). Waarvoor dank allemaal!!

Deze week vlogen we er weer in. We werken aan een project rond de indianen. Samen met de kinderen van de derde kleuterklas. Zo kunnen zij al een beetje wennen aan de lagere school en keren wij nog eens even terug naar de kleuterschool. In ons project deden we al een quiz met de alle kinderen: vragen beantwoorden over de indianen, een puzzel maken, geheimtaal ontcijferen, prenten herkennen, … Begin deze week hebben we met z’n allen geknutseld: we maakten een indianenkleed dat we versierden met kleurrijke verf, we maakten een dromenvanger met wol en pareltjes en we maakten een echte totempaal. Wat een fijne dag!!! Morgen is het het grote afsluitmoment voor het project. Maar daar zullen de reporters van volgende week wel meer over vertellen.

Zo, uiteraard hebben we ook nog wat gelezen, geschreven en gerekend de voorbije dagen. Maar dat was minder spannend dan onze projectweek.

Tot volgende keer!!

Groetjes van Elif en Marenne

Weekverslagje

Het was weer een goedgevulde, fijne week. Na een actieve turnles op maandag kwam de fanfare op bezoek met Ozmani als trommelaar. In de namiddag

Lees meer»

Reanimatie op school

Veel mensen krijgen een hartfalen buiten het ziekenhuis. Door reanimatielessen in het basisonderwijs op te starten kunnen al heel wat levens gered worden. Wij zijn

Lees meer»